Mot stanBussen åker om en halvtimme, ska bara applicera maskaran och packa ned alkoholen, så är jag redo för en superkväll!

Råbybor i ett nötskal

När man trodde att Råby inte kunde bli värre och råbyborna konstigare så konstateras det att det inte finns någon gräns här alls. Jag går som vanligt med musik i öronen och mobilen i handen, då en man i sen 30 års ålder ler mot mig på avstånd och när vi närmar någon meter mittemot varandra säger han: "Jag har ditt trapp!" Jag tänkte att det var ännu en alkoholist eller drogmissbrukare som nyligen flyttat in, för hade aldrig sett honom tidigare. "Va?" frågar jag.

Mannen: Jag har samma trapp! (ler ännu mer)
Jag: ... Förlåt va säger du..?
Mannen: Vi har samma trappa, i samma hus! (konstanta leendet och uppspärrade ögon)
Jag: Jahaa.. eh.. hej.
Mannen: Du komma hem till mig för kaffe?
Jag: Nej.
Mannen: Okej - telefonnummer?
Jag: Nej, alltså.. nej.
Mannen: Okej okej vi ses! (fortfarande överdrivet leende)

Kommer inte ihåg sist jag blev bemött på ett hyfsat normalt sätt här.

Valborg preparation

Mellan 21-22 ska jag möta upp Frida på stan. Finns brasan i torget är det klart man ser den där det är centralt och mycket folk :)

Kvällens förstärkare:Hoppas ni alla får en härlig kväll!


Mamma jänkaren

"Jag är skrapig i halsen"

Whuuut? Jag kanske hörde fel, visst hon är amerikan, men har bott i Sverige sedan '88, så jag bad henne upprepa det hon sa.

"I just told you - skrapig"
Min respons: Du menar väl krasslig?
- Anyway.. åter till Seinfeldt!

It's coming back to me


Förut älskade jag att teckna, det var en av mina absoluta favoritsysslor. Med åren blev det allt mer sällan och när jag var ca 15 lade jag ner det helt. Tidigare idag, under rastlösa syften ville jag självklart hitta på något, därmed kom jag att tänka på teckna. Kommer inte ihåg sist faktisk, men jag tänker i alla fall fortsätta med denna! :)

Ett år tillsammans ♥

En septemberkväll 2008 var jag på fest hos Emelie och fick höra om en kille, vid namnet Max, som min vän Frida berättade om. Jag må ha varit lite berusad i början, men var ändå klar i huvudet för att förstå och jag blev nyfiken på honom. Timmar sernare var varken hon eller jag i ett vettigt tillstånd, vilket ledde till att Frida ringde upp den här killen, som var bra vän med hennes dåvarande kille. Vi gömde oss inne på toan och hon sa ett snabbt "Hej, du ska få prata med en vän till mig" när han svarade och gav mig luren. Jag minns dessvärre inte mycket från det samtalet, men jag lät tydligen riktigt konstig och påbörjade en konstig konversation. Samtalet kan dock inte ha varat längre än fem minuter, vilket var tur både för Max och mig!
Månader gick, det nya året inleddes och jag hade inte pratat med honom på ett bra tag. Frida, liksom hennes kille, höll på säga gång på gång att det vore kul om jag och Max kunde träffas någon gång. Av någon märklig anledning blev jag nervös bara av tanken, fast jag egentligen ville träffa honom...
- vilket jag gjorde, rent spontant på min 19 års-fest, runt elva tiden. Hade jag vetat det i förväg vore jag nykter istället för aspackad, men jag fick veta att Fridas kille och Max var på väg hem till mig (efter mycket om och men och en jädrans massa tjat) lite för sent. Jag hann inte nyktra till men på grund av tillståndet jag befann mig i brydde jag mig inte om att göra bort mig! Max, social och trevlig som han är, hälsade han på alla mina vänner i vardagsrummet och det var en helt okej stämning tills jag tillslut inte kunde hålla min trut och föreslog att vi alla borde ta ett bad. Suck... Hursomhelst så sjöng alla, inklusive Max för mig på 19 års-dagen och de åkte hemåt strax innan tolv.
Morgonen därpå skämdes jag mer än jag någonsin gjort i hela mitt liv, för jag ville inte ge Max dåliga intryck. Jag kände mig hemsk och utskämd i en hel vecka, men kom över det tillslut.
Under påsklovet firade jag, Frida, Malin F, Hulya och Emma, tillsammans med Amanda och hennes vänner att påsklovet var här. Vi hade jättetrevligt och mot kvällens slut fortsatt diskussionen om varför jag inte hade ringt Max än. Jag sa att jag redan sumpat det helt, plus att jag ändå inte hade hans nummer, men Frida och några till sa att jag inte borde ge upp bara för jag gjort bort mig och det slutade med att jag hade hans nummer och var såå nära att ringa honom direkt. Jag lät bli, med tanke på att jag inte ville störa honom den kvällen och jag var dessutom osäker på vad jag skulle säga till honom.
I veckor velade jag fram och tillbaka gällande om jag skulle ringa Max eller inte. Jag kände honom inte, men kunde ändå inte få honom ur mina tankar.
Sen den 7e april fick jag ett sms från Frida där det stod "vi tänkte ha fest hos f när jag och malin kommer tillbaks från kryssningen. vill du komma i så fall fixar han så Max kommer." Det hann inte gå en hundradelssekund innan jag svarade ja!
Kvällen den 8e april mötte jag upp Frida och hennes kille innan vi åkte hem till honom. Innan dess kunde jag inte bestämma mig vad jag skulle ha på mig; en klänning eller halvfin vardagsoutfit? När det var försent hade jag självklart ångrat mig. Runt halv åtta tiden åkte vi tre till Ica ettan då Fridas kille fick sms från Max att han var precis utanför och väntade. Plötsligt blev jag sjukt nervös så mina händer skakade. Det var bara någon minut kvar tills Max och jag skulle hälsa på varandra för första gången - på riktigt och under nyktra, icke-pinsamma tillstånd.
När jag såg honom stå där och fick en kram av honom släppte nerverna och jag var endast riktigt glad (fast händerna skakade ju fortfarande). Han bjöd på en öl och vi satt bredvid varandra i soffan och pratade om det mesta, även om mina pinsamma handlingar som jag gjorde och sa på festen. Men det var bara en liten del. Jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut, jag hade så kul! Max frågade om jag var flygrädd och jag sa nej, därmed frågade han om jag skulle vilja flyga med honom nästa dag. Jag tackade genast ja såklart och var redan längtansfull!
Nästa dag kom han och hämtade mig vid tre tiden och vi åkte iväg till flygklubben. Jag började tycka om honom redan då och löjligt som det här kommer låta var det inte bara flygturen som fick min puls att öka, utan mestadels Max själv! Jag hade grejer att göra senare under dagen så behövde tyvärr säga hejdå efter flygklubben, men vi pratade om att ses igen och att vi skulle höras.
Under två veckor träffades han och jag ganska ofta, vi var mycket hos honom och hyrde film, drack vin och åt vindruvor och sånt. Det visade sig att Max och jag hade mer gemensamt än vad jag trodde och jag blev alltmer lycklig för varje gång vi sågs!
Efter att ha dejtat i ca två veckor gick Max och jag ut med Frida och hennes kille på krogen och dansade och hade jättetrevligt. Innan jag och Frida mötte upp dem fick jag höra från Fridas kille att Max var glad att han och jag träffats. Kul var det att höra att han tyckte likadant som mig.
Veckan därpå, onsdag den 29:e april hade vi en diskussion om oss. Hur vi kände osv. Det slutade med att vi kom fram till att vi var tillsammans. Jag var lyckligare än någonsin och inte långt efter det sa vi att vi älskade varandra för första gången.
Tiden har gått så fort, jag minns det än som om det vore igår Max och jag först träffades. Enda skillnaden är att jag är mer kär i honom nu än jag någonsin varit tidigare och jag älskar honom mer och mer för varje dag! ♥


Vecka 2

Första dagen in mot andra veckan på Eldorado och det går jättebra! Hade inte heller minsta tanken att ta sovmorgon eller sova hela dagen trots hur trött jag var, och det är ju för att min praktikplats inte kunde vara bättre. Det är så jag vill ha i framtiden när jag har ett jobb (förhoppningsvis..), kunna se fram emot varenda dag och bara köra på. Den här veckan blir annorlunda då jag ska till Wenströmska estet imorgon förmiddag och Wenströmska fritis onsdag eftermiddag. Kommer bli kul o se hur de har det där.

Nu på torsdag kommer lilla Frida på besök och vi ska bl a sola solarium här i Råby(hålan) Centrum och bara umgås och ha våra konstiga konversationer som vi alltid har varje gång vi ses.

Dagen därpå åker jag ned till Kallinge, vilket är mycket efterlängtat!! ♥

Bevis på syskonskapet

"Jag vill inte dricka om jag inte kommer bli full. Det känns ganska onödigt..."

Ja, Erika låter precis som jag för flera år tillbaka. En gång i tiden var jag som familjens svarta får. En rebellisk tonåring som verkligen ville leva livet.
Nu tycks det vara lillasysters tur.


FinallyDå har man planer ikväll med tjejen till vänster. Hut kvällen blir återstå att se. Antagligen flumm, då jag tar med mig vinflaskan.

So close but yet so far

Jag säger som Stewie Griffin gjorde när mamma Lois trillade av stolen som hade en lös fot och hon inte bröt nacken, som han planerade: DAMN!!
Jag känner mig elak och självisk, men det är inte meningen att framstå på så vis...
Man ses inte ofta under distansförhållanden, det är självfallet. Nu är Max, personen jag älskar mest i hela världen och saknar oerhört mycket, i Stockholm på återträff med gamla soldater och jag tycker det är jättekul för hans skull, det finns nog inget bättre än att göra och se honom lycklig, men jag kan samtidigt inte sluta tänka på hur jobbigt det är att veta att han bara är drygt en liten timme ifrån mig. Jag har åkt till huvudstaden ett flertal gånger rent spontant bara för att shoppa och åka hem igen efter ett tag. Nu, rastlös och med denna tanke som fastklämd i skallen, frågar jag mig själv om jag ska gå och lägga mig för natten redan eller vara vaken och försöka hålla mig så sysselsatt som möjligt? För dum som jag är (trots att vi ska ses helgen vecka 16) blir jag inte av med tanken. Jag vill åka och träffa honom - inte ikväll eller lördag, så han kan vara med sina vänner så mycket som möjligt, men typ på söndag bara säga hej och bara vara med honom.. en liten stund bara..


You tell me

Hade en riktigt trevligt dag på praktiken idag! Solen tittade fram och värmde marken och luften efter ett par skeptiska och oroväckande timmar då det föll stora snöflingor från de gråa molnen ett par timmar tidigare imorse.
Sen bjöd de på chokladpudding och grädde, jag tackar aldrig nej när det finns godsaker! Trevliga konversationer, då jag bl a fick höra att jag såg ut att vara 23-24 år gammal. "Ofan.. - tack!" är den vanliga responsen jag ger då, eftersom jag fått höra tvärtom i princip hela mitt liv. Hoppas det förblir såhär tills jag är i 40-års åldern, då blir det förbjudet att konstatera jag ser äldre ut.

23-24 eller bara 20?


15 april


Igår efter praktiken bestämde jag att prova på och vara nyttig. Smakade illa, tills jag hittade dressingen som låg begravd i mitten... Jag valde kycklingsalladen över pizza, vilket är ett mirakel med tanke på den amerikanska, "älskar-mat"- och Smith-genen. Men en sak slog mig, och det var att sommaren snart är här, jag kommer #1 gå runt på stranden i bikini mycket och #2 inte använda någon foundation eller puder överhuvudtaget och vill inte riskera att käka för mycket onyttig skräp- och snabbmat och därav bomba hyn med finnar och jag vet inte vad. Tog bort sminket nyss, vilket jag brukar vänta med o göra först på kvällen, men det e härligt, huden andas och klockan är bara halv sex :P
Nu: ut och hitta solen i hopp om att få lite färg :)


Simpsons

Nyligen hemkommen efter en bra dag på praktiken. Den sista timmen satt vi alla ute vid en bänk, åt glass och solade :) - ja jag åt glass igen, men inte tackar man nej när man blir bjuden!

Just nu avnjuter jag en MER päron och tittar på Simpsons. Kan dock inte förstå mig själv just nu och varför jag bara inte går ut. Det är jättevackert ute! Solen skiner så och jag kan bara gå ut någonstans och sola och andas in den friska luften. Jag ska nog göra det snart!

Tillbaks till ruta ett


Råbyspåret kunde lika gärna aldrig hänt, men det är vår och mamma och Erika skulle ha varsin glass, så varför inte jag?

P.S DON'T JUDGE ME xD


"Flygdejten"

Idag är det exakt ett år sedan jag och Max var på vår första date, hur kunde jag inte komma på det direkt när jag vaknade? :O Tiden går ju rktigt fort :) ♥

Onsdagkväll

Nu är jag riktigt glad! :D Vecka 16 och 19 ska jag träffa världens snällaste, gulligaste, mest kärleksfulla killen :) Vecka 16 är ju snart yaayyy ♥


Nu bär det av

- till lokalen jag och Nina tänkte ha "familjefesten" i på studenten, innan vi drar ned mot stan för att festa hela natten. Vi ska nämligen dela samma lokal och jag tycker personligen det kommer bli jättekul! Stället rymmer bara 50 personer men det kommer nog funka ändå ;)

In your face tv-soffan!Ja, vi körde hela råbyspåret!

Det hade ni inte trott va?

Förbered er på en chock!

Imorgon klockan 8.00 kommer jag göra något som inte alls är likt mig (att jag går upp så tidigt är tillräckligt svårt att tro eller hur?)
Vad det är för något jag ska göra får ni se imorgon :P

                                         

6 april

Det har varit en lång dag, kom precis hem från Frida, vi har jobbat med projektet i timmar. Men det var välbehövligt, med tanke på att det börjar bli ont om tid nu. Tidigare satt jag och ansökte om ännu fler jobb på arbetsförmedlingen. Vissa ville att jag skulle bifoga bild. Förstod först inte varför och jag har ändå ingen direkt normal bild på mig själv på min dator. Antingen är det ett kort med mig och alkohol:


eller bara jag i diverse tillstånd som helst inte bör visas för någon överhuvudtaget:Vill de anställa mig eller se hur jag ser ut får de helt enkelt kalla på intervju ;)

Påskmiddag

Hade en riktigt trevlig kväll hemma hos Nina. Vid fyra gick jag och Erika dit och började påskpyssla - marsipankycklingar!


Senare vid åtta satt alla samlade runt bordet med god mat o dryck och hade allmänt trevligt :)
Efter at vi druckit one too many glas vin

RSS 2.0