31 augusti

Imorgon påbörjas en ny månad, en ny årstid och innan jag begick mot stan trodde jag det skulle vara kallt och blåsigt. Så fel man kan ha - det var varmt och soligt! Då jag till en början hade svårt att hitta till vårdcentralen för att skriva in mig kändes det härligt med en "cirkulerande" och mycket förvirrande promenad på vägen.

Nu, till något som är typiskt bloggare, nämligen hiss och diss - det kommer inte bli någon vana, jag lovar!

Dagens diss: en ny, väldigt fin och mysig tröja jag köpte på H&M är redan sliten och luddrar av sig på jeansen och vår nya soffa. Jag köpte den under helgen i Karlskrona, ironiskt nog efter att jag klagade över en annan tröja jag köpte två veckor tidigare där, som också hade gått sönder.. Den hade användts i bara tio min sammanlagt och idag bar jag på den nyare tröjan i en timme. Jag gick inte in i någon eller så, tog bara av den snabbt när jag provade kläder i Lindex. Börjar bli besviken på min favoritbutik, jag får snart hitta en ny.

Dagens hiss: Man blir så härligt bemött här i Ronneby! Visst har varje stad någon eller några jobbiga kärringar som klagar på allting, eller konstiga grannar, men aldrig har främmande varit så hyggliga i Västerås som här. Bättre service i butikerna, finns inte lika många otrevliga busschauförer - har inte ens stött på någon bitter chaufför än. Vad vet man?

Nu ska jag skriva en inköpslista och min vän Frida ska ringa inom kort, så cherios!



Middagssällskap


I fredags kom älsklingen hem med ett barbord så vi äntligen kunde äta i köket och framför allt ha gärster! Med den nya soffan vill vi heller inte riskera att spilla på den (Jag är sölmajan, han är den försiktige, vi kompleterar verkligen varandra!) Imorse var det obehagligt att käka frukost ensam i ett tyst kök, jänkaren i mig är van att, om inte ha sällskap vid matbordet, käka vid TV:n. Men jag ville inte bara höja volymen och nöja mig med bakgrundsljud, så jag fick en idé när jag lagade maten; Jag hämtade in laptopen och Simpsons-dvd:n, så jag kunde njuta av mat, cola och simpsons på samma gång! Då slapp jag dessutom prata med mig själv, vill inte sjunka lågt!

Hur chockade är ni när ni får höra att jag, Miss-hatar-och-kan-inte-laga-ens-en-lagom-bra-måltid, har börjat komma igång. Jag varken brände fisken eller slutade koka potatisen när de fortfarande var råa! Jag kanske har lite hopp inom köksområdet trots allt?

Time just flies by


Jag har inte riktigt smällt det än, känns fortfarande som en dröm! Idag är det exakt en månad sedan Max och jag blev sambos!


Pilsner Urquell

Har känt mig som en jädrans lat, fet mr. Simpson idag. Vaknade tolv, då jag inte orkade hålla mig uppe efter ett samtal med bovärden åtta på morgonen suck.. Så jag somnade om och hade konstiga drömmar om vampyrer, vet inte om det är relaterat med den jobbiga myggan som lyckats ta sig in i lägenheten och stör mig konstant, men inte är jag ett Twilight-fan i alla fall.. Vampyrer och myggor suger!
Under dagen har jag bara diskat lite, städat och handlat. Inte gjort särskilt mycket nytta. Ändå så inhandlades en iskall tysk (??) öl som jag svepte ned till Whipeout, visst är det kul att se desperata människor göra sig illa på så konstiga och pinsamma sätt?

Hursomhelst, så vill jag göra något bra imorgon, så jag skall bege mig till stan och fortsätta sökandet av jobb. Hoppas, hoppas! >.<

CV - klart!

Äntligen var man färdig med sitt nya, förbättrade CV, och nu kan jag åka runt lite här och var och lämna in mina cv-kopior och visa hur intresserad jag är att arbeta där. Hoppas ju på något inom vården, men det hade inte skadat att jobba i någon klädbutik, då jag älskar mode! - Jaja, jag kanske inte klär mig så snyggt, men låt inte skenet bedra er. Jag har bara en väääldigt begränsad budget just nu.
Tillsvidare kan jag antingen kalla mig själv hemmafru (exklusive matlagningen, såvida sambon min inte vill bli sjuk) eller så kan jag kalla mig livsnjutare! Japp, jag kan sova hur länge jag vill, vara uppe sent, dricka en (eller två) iskall öl en vardagskväll och bara vandra runt på stan och utforska min nya stad!
Jobb eller ej måste jag ändå tilläga att livet är UNDERBART för att jag bor tillsammans med min sötnos! Finns inget i världen som kan toppa det!

Ha det gött!

21 augusti

Snabb uppdatering innan sambon och jag åker ned till sjön;
- soffan är inte byggd, det var fel färg på benen och efter att ha sett allt uppackat insåg jag hur jag aldrig hade klarat det!

Nu håller jag tummarna att solen håller så vi kan njuta av den dagen ut :) Hoppas ni också har fint väder!

19 augusti

Hemma efter en lång dag på arbetsförmedlingen och matbutiken. Men jag får inte jobb direkt bara för det och känner mig i nuläget ganska rastlös och allert. Visst kan jag sitta kvar i soffan och se Peter ha kuddkrig med sina polare, men det såg jag igår kväll... Så nu vill jag ge mig på soffan. Hur svårt kan det vara att sätta ihop den? Det är bara tre delar, plus att jag är grym på att sätta ihop leksakerna i kinderäggen! Inte för att det är samma sak...
Hursomhelst så får ni e liten update om hur det gick!

Quit

Ja rubriken säger väl allt, jag har sagt up mig! Jag trodde inte på det jag sålde i telefonen och det kändes värdelöst att jobba kvar. Jag var en helt annan person i luren och kände mig förjävlig. Imorse, trots att jag hatar att "ge upp", beslöt jag mig för att ha det gjort idag då jag inte stod ut längre, men typiskt mig tvekade jag när jag väl anlände och tänkte på vad Max sa. Jag startade igång datorn och förberedde samtalen då en tjej som gått samma utbildning som mig och jobbat där lika länge sade upp sig. Vi pratades vid en stund och hon så att säga hjälpte mig på traven och en kvart senare sade jag upp mig. Vet inte varför men jag hade dåligt samvete efteråt, men sådan är jag helt enkelt. Arbetsförmedlingen hade stängt, så jag ska dit imorgon och just nu skriver jag klart mitt CV, jag har mycket att göra imorgon, men nu är jag i alla fall mig själv igen :)


Sanningen måste fram

Hemma redan efter bara en halvtimme på jobbet - jag klagar inte men jag var riktigt trött då jag inte fick mycket sömn inatt och inte tal om att jag avskyr jobbet, så när en av coacherna tyckte jag borde åka hem och vila så var jag ute på två sekunder. Dessvärre är imorgon en ny arbetsdag och jag måste vara utvilad.
Hoppas kunna jobba på ett servicehus istället, där man hjälper folk istället för att ringa och störa främmande bara för att sälja lotter. Jag erkände faktiskt dessutom att jag inte kände mig särskilt motiverad idag, men sanningen kommer ju fram förr eller senare ändå.
Nu ursäktar jag att jag klagar så mycket om jobbet på bloggen men det är svårt att hålla sig när man ändå inte kommer få betalt för det man gör. Jag får inte betalt förrän efter 100 timmar och har bara jobbat 10 någonting urk..

Men jobbet är bara en liten del av mitt nya liv, en av mina drömmar har gått i uppfyllelse, för jag bor ihop med den underbaraste personen som jag älskar allra mest i världen och det är det viktigaste! :) Han kan till och med motivera mig och peppa mig att vilja jobba när jag känner störst olust. Det borde finnas fler som honom då vore allt så mycket bättre :D


Please don´t hate me

Sitter ensam hemma just nu då min söta sambo är på jobbet. Jag inväntar några grabbar som ska leverera vår nya soffa! Ska bli jättekul men jag har "ångest" ändå. Men inte över soffan eller så, nämligen mitt jobb. Det är bara några få som känner till vad jag gör, men nu ska det komma fram; jag jobbar som telefonförsäljare, (därmed rubriken) och jag har kommit till insikt med att jag avskyr det - mer än lightläsk, alkoholfri öl eller skolans idrottslektioner. Jag vill säga upp mig, för jag har alltid hatat telefonförsäljare och nu har jag blivit en av dem. Så, idag fram till onsdag jobbar jag, sedan ska de utvärdera mitt arbete och bedöma om jag får bli kvar eller inte. Under den tiden tänker jag söka jobb överallt i Ronneby och Kallinge och hoppas få nytt jobb och därmed säga upp mig/få sparken. Vilket som.., så länge jag inte behöver ringa till fler främlingar och försöka sälja lotter. Så bear with me om jag skulle råka ringa till er, jag gillar det inte heller och gör allt jag kan för att inte behöva jobba där länge till, jag hör väl trots allt hemma inom vården.

Nu ska jag spela det där grymma datorspelet som jag börjar bli lite beroende av tills grabbarna dyker förbi. Ha det bra!

5 augusti

Vänner, nu när Max, min SAMBO(!), är på flygklubben och vi fått i ordning i nya lägenheten här i Ronneby passar jag på att skriva mitt första blogginlägg på länge. Jag hade gärna visat lite bilder på hur det ser ut, men glömde sladden till mobilen hos mamma och vi får ändå in en ny, riktigt fin och skön hörnsoffa om några veckor och vi har snart renoverat färdigt, så det blir grymt fina bilder när de väl läggs in!

Jag stooortrivs här verkligen och har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv! Vi bor bara fem minuter från centrum och precis bakom lägenheten finns en vacker sjö! Igår såg vi tre söta rådjur i skogen utanför sovrumsfönstret, har aldrig sett dem på så nära håll!
Älskling börjar jobbet igen om några veckor och förhoppningsvis går kursen för Call4U nästa vecka bra, så jag får jobbet, håller tummarna! Men jag fortsätter sökandet inom bl. a. vården samtidigt för säkerhets skull.

Hoppas ni alla har har det bra och at ni njuter av livet till fullo!
Nu tänker jag återgå till Simpsons!


RSS 2.0