Freezing my ass off

Godmorgon Sverige! (eller, ja mina trogna nio läsare). Som många vet hade jag tidigare två jobb, ett hos Nelson Logistic och JP ProBase, nu har jag bara den hos JP, så jag kan sova ut lite mer i alla fall. På så sätt känns det skönt att Nelson bara var ett temporärt prova-på-jobb hos bemanningen, vore fördjävligt att jobba där permanent, man kände sig utbränd redan in mot andra veckan.

Hursomhelst så får jag välja själv vilka dagar och tider jag ska jobba nu och har ingen visning idag. SOVMORGOOOON, tänkte jag igår när jag lade mig, men då blir jag istället väckt åtta på morgonen av två gubbar som skulle inspektera lägenheten... Förra gången kom de inte förbi förrän tio - what gives? Nåja, jag fick ju ändå klaga lite på vissa grejer, främst temperaturen här hemma. Minimumtemperaturen på en lägenhet ligger på 18 grader, men vi har bara 14, så ni kan ju tänka er hur kallt det faktiskt är här. "Oj, jo det var inte alls varmt här, men vi håller på och fixar det." sa gubben, de skulle ha fixat det redan i oktober. Jag kan vara lite bitter när jag är dödstrött, men jag är snart på min tredje kopp (stark)kaffe så ni slipper höra mig klaga i bloggen framöver ;)

Fånge i huset


Fick precis ett akut sms från Max, där han sa att hela Ronneby har ammoniakläcka och ingen får gå ut. Det förklarar varför de larmade för någon timme sedan. Jag får sysselsätta mig med hemmafrusaker som städa, diska och baka. Hoppas det inte hade hänt något när min älskade sambo åkte tillbaks till Halmstad imorse. Vill inte att han blir sjuk, han är mitt allt!
UPDATE: Allt är löst, så mamma du kan andas.

You know it!


Trots den enorma nervositeten klarade jag halkbanan! Nu återstår bara ett par körlektioner hos en körskola och sen bokar vi in teorin och uppkörningen!

sladd

Igår körde jag för första gången i snö och jag måste säga att det var ganska spännande och aningen (jäkligt egentligen) nervöst. Efter halva tiden laddade vi med lökringar och cola på Max och sedan begav vi oss mot en stor parkering där vi övade på sladd. Visst lär man sig sådant på halkbanan men jag tycker det var bra att jag fick öva på det innan också. Han drog åt handbromsen när jag som minst anade så jag tappade väggrepet och fick styra mot sladdriktningen. Slutade nästan med att jag skrattade, men jag får tänka på de allvarliga konsekvenserna som händer i trafiken varje dag när jag gör halkbanan och inte skrattar för att jag snurrar hejvilt. Vad vore det för intryck jag hade gett dem då?

Nu ska jag plugga lite till och sedan köra mer i svåra Halmstad trafiken.
Ha det!

You can't always get what you want...

Detta lever jag på numera:


Detta vill jag leva på, i tron att den verkar bättre på ryggvärken och förkylningen;


Låt mig citera kära Mr. Simpson: To alcohol - the cause and the solution to every problem!


Update

Det har varit en mysig och lärorik helg med min älskade sambo. Vi har övningskört och läst på teori mycket. Igår fick jag göra teoriprovet på tid och sedan göra uppkörning för Max, som då hade rollen som min handledare, som bara skulle säga åt mig att göra exempelvis en utvändig kontroll av bilen och sedan tala om vart jag skulle åka. Jag klarade teorin och nästan uppkörningen. Men det var bara smådetaljer som tur var och att jag dessutom tappade den positiva inställningen mot sista halvan då jag trodde jag gjort ett litet fel. Alltså mer positiv energi och ta in viktiga detaljer. Max är den absolut bästa handledaren man kan ha och han tror jag kan göra uppkörningen inom kort, vilket låter jättebra!

Idag när jag ändå inte jobbar tänker jag passa på och ha en sådann laaassyyy day - osminkad, fördjävligt hår uppsatt i en boll och bara andas. Givetvis tänker jag plugga till körkortet också, det ska jag göra minst två timmar om dagen! Den senaste veckan på jobbet hade verkligen tagit all energi ifrån mig. Jag orkade inte pluga eller ens diska. Jag delade in diskningen bara för att det var för mycket på en och samma gång. Att gå upp fem på morgonen och komma hem halv sju på kvällen sätter sina spår. Skönt att jag slipper det nu.
Lagerjobb kändes hemskt redan första dagen så jag har aldrig slutat söka andra jobb. Någon som har goda kontakter i blekinge? Hör av er i så fall :)

Ny vecka, nya tag

Det har varit en lång dag på jobbet men som tur är samåker jag numera med ronneby-tjejerna så jag slipper gå upp mycket tidigare och ta massa bussar och sen promenera 3 km.

Helgen har varit riktigt kul! Erika och Nina anlände vid fyra och vi hämtade upp de halv fem ungefär. Vi tog de på sightseeing i centrala ronneby och sedan karlskrona. Vi hyrde film och bowlade. Dagarna gick förbannat fort, nyss var vi fyra pers här hemma, nu är jag åter ensam hemma. Jag är dock inte hemma mycket eftersom arbetstiderna är mellan 7.00-17.00.

Nu tänker jag i alla fall göra mig klar för sängen, måste sova senast halv tio.

Ha det!

Job #2

Hade vägen förbi arbetsförmedlingen lite snabbt idag igen och det ledde grymt nog till en arbetsintervju på direkten! En kvinna från ett bemanningsföretag var nämligen där samtidigt och skulle strax bege sig ut tills de frågade om jag vore intresserad av ett jobb hos dem. Givetvis tackade jag ja! Det är dock inte inom vården, men fördelen är ändå att jag får mer betalt än jag hade om jag jobbade som vårdare och lite mer pengar går mig inte emot!

Om två dagar kommer syster och Nina på besök! Ska bli kul o ses igen!

- Nu spökar datorn så jag måste stänga av datorn. Jag är bara inne på ams.se, egoinas blogg, blogg.se och hotmail, så förstår inte varför, men känns som om jag orsakat det så inlägget får bli kortare än planerat, men ha det bra!


Skadeglädje

Stter hemma och kollar på Top Gear. Haft en lång dag på Arbetsförmedlingen, följt av en mycket trevlig promenad med Jenny. Det här med arbetsförmedlingen kan kännas ganska surt ibland, men efter mycket tänkande har jag dragit slutsatsen att jag inte har ett "riktigt" jobb. Jag tjänar bara pengar när jag säljer kläder eller väskor, sen får jag ut en del av den totala summan de betalade. Jag kunde lika gärna ha bord på något loppis och sälja mina kläder och skor som jag inte längre vill ha. Då får jag dessutom hela betalningen för mig själv.

Nästa måndag blir den sista på arbetsförmedlingen på ett tag. Måste dock erkänna att det ändå är en tröst att det finns fler utan jobb eller bra inkomst. Max är världens gulligaste och säger att jag inte behöver känna någon press för jobb. Jag har ju trots allt mycket med körkortet nu ändå. Många jobb kräver dessutom att man har körkort, så det är ett plus framöver när jag fortsätter sökandet av jobb.

Nu ska jag fixa ihop något att äta innan jag dör av svält. En sann Homer av äkta vara klarar sig inte länge utan något att tugga på.
                     

RSS 2.0