Jag lever

Helgen har varit lugn, man skulle tro att jag tillbringade hela helgen att köra hela dagarna, men det gjorde jag inte. Max tog bilen och datorn till jobbet, därför har jag inte kunnat blogga.
Jag känner till det nya på bloggen, att man kan ställa in olika inlägg på särskilda datum och tidslag, men jag kan inte planera hur mina inlägg ska se ut längre fram. Jag bloggar när jag jag får någon sjuk tanke att dela med mig eller när jag helt enkelt har lust att skriva om dagen som gått.

Nu ska jag ta igen tiden utan bilen och köra efter att jag sökt fler jobb.
Ha det!

Gissa vad jag har gjort!


Jag hade uppskrivning idag och klarade det! Trodde inte det var sant när jag såg resultatet efter provet, nöp mig själv minst två gånger, sedan var jag full av extas tills jag själv tröttade ut mig själv pga av det.

Jag har precis släppt av sambon på flygklubben, körde mot Ö&B och körde hem - helt själv. Pricken över i:et var att jag dessutom dundrade på med The Most Beautiful Lie. (Sebastians tredje album, för er därute som inte visste) Det går inte ens att beskriva hur härligt det verkligen känns nu.

 försöker se "moget" glad ut utan att överdriva, att jag ens lyckades stänga munnen är ofattbart.

26 januari

Har precis kommit hem från läkaren. Det är helt sanslöst vad alla har svårt att ta blodprov på mig. Är jag en living-dead? De tog fyra rör och det tog minst fem minuter på varje. Slutade med att hela armen domnade bort och sjuksköterskans hand skakade.

För övrigt var promenaden hem jobbig. HjortHÖJDEN säger sig självt. Att gå på en utdragen, lång uppförsbacke i tjugo minuter är inget för någon som nyss haft venprovtagning. Fast.. jag hade aldrig lätt att gå uppför den där backen innan heller.

Hursomhelst så måste jag plugga nu hela eftermiddagen, ikväll ska vi se Dum och Dummare!

Vad är det för sjuk värld vi lever i?

Igår kväll gick Max in på Chrome för att söka efter något självlysande till bilen, då något helt annat dök upp i sökmotorn efter att han bara hann knappa in ett "s":Hur kan sådana sidor finnas och inte bli anmälda eller åtminstone stängas ned? Det är vansinnigt idiotiskt! Det tilltalar ju till deprimerade, det sista som behövs är någon som uppmanar dem och ger tips på hur man kan ta sitt liv!

Brukar inte ha med allvarliga inlägg, men jag behövde skriva av mig, det där är helt fel.


The Flanders Way

Det var ett tag sedan min blogg varit så död så många dagar i streck, men det närmar sig teoriprovet och nervös som jag är lade jag bloggen åt sidan och teorin blev prio 1. Jag har inte bara pluggat dock.
I fredags åkte Max och jag till Växsjö med Timo, i lördags var vi lata tjockisar och igår shoppade vi i Karlskrona och såg en film. Man ska inte bara plugga konstant, det tär ju på en.

I lördags började vi prata om Simpsons från ingenstans, då vi kom in på Flanders goda hot coco, som vi därmed bestämde oss för att göra. Klockan var efter nio så vi hann aldrig handla marshmellos eler någon chokladpinne att ha den på. Men gott blev det;

Var lite sen med att plocka fram kameran innan grädden smälte, men ni fattar :)

Simpsons bringar inte bara den dagliga dosen med humor, den serien inspirerar också!

Gräs och tårta


Här på Hjorthöjden kan man äntligen se det efterlängtade gräset. Hoppas vi slipper mer snö och att våren kommer i mars-april - inte senare som förra året, då blir jag vansinnig.

Vore dessutom fint om min födelsedag var snöfri. På tal om min födelsedag har jag äntligen förstått varför min syster så gärna vill ha mig på besök just då.

Erika: Jo, Sara du måste vara här då!
Jag: Jag åker ju bara några dagar efter.
Erika: Ja, men ändå... - Jag vill ha tårta!
Jag: ...
Erika: Det var så längesen och nu har vi anledning att skaffa en!

Jag får det bekräftat varje gång vi pratar att vi verkligen är relaterade. Bara en Smith gör sötsaker till något så oerhört viktigt för en.

Dum blondin?

Max jobbar med flygplan. Han inte bara reparerar dem, han skickar även iväg dem. När vi träffades efter jobbet frågade han hur min dag hade varit.

Jag: Bara bra, pluggat, sökt jobb. Det vanliga. Hur har din dag varit?
Max: Lång. Har lite huvudvärk.
Jag: Jag också. Du ska veta hur många stridsflygplan som flygit hela dagen.
Max: Jag vet. Det var ju jag som skickade iväg dem.

Jag är så här nära att ha samma IQ som Maria Montazami!

MotivationJag hade lite svårt att komma igång med teorin idag. Trots min starka vilja att klara provet och äntligen ha körkort var skallen för lat. "Lite socker kanske hjälper mig kvickna till!" tänkte jag. Då kom jag allt igång!

Men som om jag skulle behöva en ursäkt till att moffa i mig choklad. I gymnasiet var jag chokladsmugglaren och smååt från väskan under de tråkiga lektionerna.

20110117


[foto taget från kyrkan i Ronneby]

God eftermiddag till er! Har precis pluggat teori och sökt mer jobb på arbetsförmedlingen. Det är vansinnigt hur få lediga tjänster det faktiskt finns i hela länet. Näst minst jobb i hela Sverige. Förbered er på att bli chockerade; till och med McDonald's gick i konkurs här i Ronneby!

Jag har två ynka deltidsjobb och har för mycket tid över. Som Mysteryshopper kan jag, liksom mitt andra deltidsjobb, jobba över hela Sverige vart jag än befinner mig. Kommer bli betydligt lättare när jag fått mitt körkort och kan åka lite överallt, inte tal om att söka heltidsjobb i andra län i närheten eftersom jag kan pendla och inte behöva förlita mig på tågen.

För övrigt har jag sysselsatt mig med att se på Seinfeld och borstat tänderna. Med en eltandborste! Ni hör ju hur spännande jag kan leva ibland.

Jag kan inte bilar

Igår efter uppkörningen (yes jag klarade den!) kom vi in på det här med bilar. Thomas hade rätt, han sa att det var stor sannolikhet att jag skulle köra upp med en volvo och frågade om jag ville övningsköra i hans bil under tiden han var här.

Max: Var det samma modell som Thomas då?
Jag: Det var en stor, silverfärgad bil.
Max: Ja, men var det en kombi?
Jag... ? Inte vet jag..
Max: Jävla fruntimmer

Jag är kanske inte bra när det gäller bilar och i ärlighetens namn hade jag nog inte ens fattat att det var en volvo om inte mannen som jag körde upp med sa "Det är då den här volvon du ska köra". Det jag visste däremot var att volvo är säkrast när det gäller trafikolyckor. Det ni!

Dummare svensk traditon får man leta efter

Som ni vet fyller Max år idag. Det är Han man ska fira och Han som ska stå i centrum. Ändå tog han med sig tre små tårtor till jobbet idag för att bjuda sina kollegor. Han tycker inte ens om tårta heller.

Kan någon därute klargöra för mig varför man på ett vrickat sätt bjuder andra när det borde vara tvärtom? Har funderat länge över varför det är så här.

Samma sak var det när jag och Mia skulle sluta på dagcentret. Det var vi som skulle bjuda på något för hela personalen. Vi var snåla dock, vi handlade på Coop och köpte allt från euroshopper - don't tell moahaha

Jag tänker aldrig låta mina framtida kollegor veta när jag fyller år, den saken är säker.

false advertising


men när jag går in på den sidan


Måste man åka ända till Stockholms amerikanska butik för att få mac and cheese? Vsst jag är jänkare, men tänker inte åka så många timmar bara för det.


11 januari

Igår när vi satt och kollade på tv sa en gubbe på någon kanal "golden nugget". Vad tror ni är det första jag kom och tänka på då? Max visste det; "Chicken nuggets." sa han precis samtidigt som jag nästan började dreggla.

Ibland undrar jag om han kan läsa mina tankar. En dag hade vi ganska mycket toffifee kvar efter jul (jepp, vi trotsade jultraditionen Aladin) och Max skulle till köket. Mina typiska Homertankar var "undrar om vi kanske har toffifee kvar..." då han direkt efter det ropade entusiastiskt;
- Jag ska ta med mig toffifee!

På tal om tankeläsaren så fyller världens bästa Maximiliano 27 år imorgon! V får bara två timmar tillsammans efter jobbet innan han måste iväg till flygklubben men jag har lite planerat, sen ska vi givetvis fira honom hela dagen på fredag! :)

Fjortisfri område

Igår var älsklingen och jag och såg Tron i 3D i Karlskronas stora, vackra biosalong. Filmen var grym, tror det underlättade för mig att jag såg ettan från '78 som Thomas hade med sig när han var på besök. Man hänger med lättare då.

Två saker bara; hela filmen var inte i 3D (om man nu utesluter texten som stack ut hela tiden) sen mot de sista tio minutrerna pratade två fjortisar på samma rad som oss hela tiden. De kunde bara inte hålla käften. Under hela filmen sa de något ord då och då som "gulligt" och "fjortisglasögon" - ja de sa faktiskt fjortis. Det skulle vara som en asiat som kallar sig själv guling eller liknande. Fjortisar erkänner ofta aldrig att dem faktiskt är det.

Det finns ju rökfria biosalonger, varför inte fjortisfria? Om jag får välja själv sitter jag hellre i en rökig biosalong än en med minsta lila fjortisen i den.

Fatsos

Just nu sitter käraste Max och jag och jäser i soffan efter två feta hemmagjorda hamburgare var, givetvis med friscobröd som Maria Montazami tycker så mycket om. Det är ju trots allt en lördag!
Jag kunde dock inte rå för att tänka på den där pojken i Halebop-reklamen som spelar trummor. Helt seriöst, vi lär få volanger, eller som vi så fint kallar det; "kärleksgrepp". Snart kan vi bli varandras stressbollar!


Still worth it though!

P.S Vi ska börja på gym snart, verkligen. Mer om det när vi gjort första passet!

Pannkakspress

I torsdags käkade vi den klassiska svenska torsdags-måltiden; ärtsoppa följt av pannkakor. Ni vet hur usel jag var på att göra pannkakor, men jag var ändå lite lugnare nu när jag hade älsklingen vid min sida. Det som oroade mig var att jag förväntades kunna vända på dem utan hjäp av stekspaden. Jag skulle flippa den med stekpannan. Max är grym på det, men jag är newbie med pannkakor i överlag. Jag gillar att äta, och hatar att slösa mat, så det kändes lite riskabelt. Sen hör jag "Men sluta, jag tänker inte gifta mig med dig om du inte kan laga pannkakor" Rätt vad det var så lyckades jag. Trodde aldrig det skulle gå, men liksom när vi övningskör kan lite tough love vara bra!

NU kan jag laga pannkakor.


Ansiktsbok fråga

No offence till mina vänner men ni är nästan alla faceboknördar, så om någon har svaret på min fråga bör det vara en av er. Är faebook sidan tillfälligt oåtkomlig eller är det bara vår dator som inte vill in på den sidan längre? Jag är inte särskilt förtjust i facebook (jag förstår ironin med att ha facebook gilla-knappen här då) men jag har kvar kontot för två anledningar; hänga med vad som händer släkten i staterna och hålla koll på kommande signeringar/spelningar för Sebastian - som förresten fyllde år för några dagar sedan. Jag tycker vi som inte grattat (är det ens ett ord?) honom borde göra det. Hur jag ska göra det vet jag inte ännu. Jag kan inte skicka en grattis-kommentar för sent heller.

Hursomhelst så vill jag bara veta. Tvivlar på att de gått i konkurs - om något så lär folk buga för facebook killen som skapade sidan och utse honom som 2000-talets nya Gud. Det var kanske lite att ta i men hela världen är som besatt av ansiktsboken. Men ta det inte som en pik, jag påpekar bara det jag vittnat.

Byxlös

När man bott ihop ett tag lägger man kanske inte längre lika mycket märke på varandra som man gjorde tidigare. Men det kan ju vara både på gott och ont. Bra är det om man har en riktigt dålig dag och känner sig lite ful eller håret börjar bli smutsigt.

Max: Har du inga byxor på dig?! frågae han chockerande
Jag: Nej.
Max: När tog du av dem?
Jag: Jag tog aldrig på mig byxor överhuvudtaget.

Jepp, jag är riktigt lat ibland, men FYI, så hade jag byxor imorse, det var först efter duschen jag struntade i dem.
Så jag har med andra ord bara gått omkring byxlös i åtta timmar.
Låtsas inte som om ni inte gör detsamma ibland!

The two talking cats

Igår efter en lång dag med övningskörning började Max och jag diskutera hur söta katter är och hur fint det vore att skaffa en. När Thomas var här på besök visade han oss nämligen två av de gulligaste katterna på youtube. Man bara smälter och vill ta med sig dem hem! Sen kom vi dessväre fram på nackdelarna; kattlådan och alla kostnader. Men visst glömmer man dem när man ser dessa.

                      

Jag diggar hans kulor

Igår hann jag aldrig blogga.. eller hann är fel uttryck. Jag visste inte hur jag skulle börja överhuvudtaget. Det är svårt när man har sin älskade partner vid sin sida och då vill man inget hellre än bara vara med honom. Hur fint är det att avbryta med "eh, nu ska jag nog blogga!"? och bara vända sig mot datorn. Jag kan inte, jag vill inte.

Igår fick jag känna på hans pistol. Hans airgun som skjuter små oranga kulor. Vi hade en del ölburkar kvar från nyårsafton som vi fick lust att sikta på. Jag träffade Kilkenny många gånger, det är lätt så länge mann kommer in i stämningen!


Hangover gone

Hoppas ni alla hade ett gott nytt år och att 2011 blir grym för oss alla! Det var en kul men hyfsat lugn kväll/natt. Vi var ju ändå tre pers som delade på en jädrans massa sprit, kollade på en film och smällde raketer vid två tiden. Avslutade natten med snöbollskrig och ett par groggar till. Det finns ingen alkoholgräns på nyårsafton, speciellt inte s:t Patrick's Day moahaha

RSS 2.0