Kärlek och hat

Igår var det vår 3 års-dag, helt otroligt! Jag har redan utsatt x antal personer med "fjantigt kärlekssnack" så jag lovar att skona er och fatta mig kort; Middag ute - vin hemma - censur - vin - censur - the end.

Igår var det även en vecka sedan lilla Aslan följde med oss hem. Jag fick höra från Max att han älskade mig, medan Aslan fick sitt första "Jag hatar dig kattfan" från Max.
Men nu vet vi i alla fall att katten inte tål tonfisk. Eller så kanske det var av slump han blev dålig, vem vet?



Hursomhelst så är Max i överlag mer förtjust i Aslan än mig. Innan kvällens slut bad han om ursäkt för att han skrek på Aslan och att han gjorde det för att han var orolig för honom, inte arg.

Nu ville Max precis skämma bort Aslan med våtfoder igen. Ser ut som om jag blir den "stränga" av oss. Det lär bli intressant. Jag håller er uppdaterade!

Gökar med kärlek

De första veckorna på jobbet tyckte många det var lustigt att jag använde uttrycket göka eller sätta på. Visst kan man säga k-ordet eller bara sex, men jag håller mig till det jag är van vid att säga. Fick frågan om jag inte borde säga "att älska" med tanke på att jag är tokkär i Max.

Nej, det kan jag inte. Varför? För det låter tråkigt. Jag får en disturbing image i huvudet från en typisk tjejfilm där de bara ligger och gör inget annat än kysser varandra. Med en filt mellan dem dessutom, hur funkar det då? De borde göka som kåta kaniner, inte bara ligga där.

Göka eller sätta på låter kul, spännande. Som att det händer saker jämt och ständigt. Nya och gamla saker. Fullt ös medvetslös.

Men visst om jag ska låta finkänslig kan jag faktiskt säga göka med kärlek. Eller sätta på med kärlek. Men jag kommer aldrig säga att älska. No way.


Copyright: Maximiliano Canessa

Kompensation för fredag den 13:e

Vaknade med lite feber och halsont. Min röst var en kombination av E.T och Patty & Selma. Inte tal om att näsan var rödare än Rudolfs. Inte läge att hoppas på en morgonsnabbis då. Jag menar ni skulle väl inte sätta på E.T med röd mule?

Nu är rösten åter tillbaks efter en hel dag med oändligt många koppar te.

Men där tar det inte slut. Jag har lyckats slå i huvudet och böja upp tumnageln. Kan jag skylla på att jag helt enkelt var lite hängig och borta pga förkylningen, istället för att erkänna att jag är allmänt klumpig?


"Var katten har du svansen?!"

Hur fanken ska jag egentligen tolka det när Aslan vänder sig om varje gång han ser mig naken? Är det något fel på min kropp för jag inte har svans och päls? Eller kan det vara så att han försöker visa respekt genom att inte stirra?



ELLER... Är det fel på mig mentalt för att jag tog det här kortet med mobilen enbart för bloggen direkt efter duschen, innan jag ens torkat av mig? Man får sig en liten tankeställare där.

Confession; Jag är svag för chilenska korvar

De liksom sticker ut från mängden. Vi åt tre stycken var. Gissa om vi däckade i soffan efteråt. Alla tre. Aslan fick nöja sig med kattmat, men även det framkallade matkoma.



Vad är då skilnaden? Extra allt helt enkelt. All topping som i Sverige plus avokado, majonäs och finhackade tomater i botten. Egentligen ska man ha större korv och minibaguette, men man tager vad man haver.

Imorgon väntar jobb, men jag vill hellre sitta hemma och gosa med lilla Aslan. Får man ta ledigt för sådant?

Moa är HET!

Hade en trevlig kväll med tjejerna igår. Grillade burgare stod på menyn. På nåt vänster började grillen brinna, men det var i rättans tid Jenny och Moa kvävde elden med trasmattan.

Bloggskadad som jag är, var inte min första tanke hur jag kunde hjälpa till, utan att jag borde tagit med min kamera för det "måste ut på bloggen!".

Men kvällen är lång, och det slutade inte med grillen. Moas hår hamnade i en ljusstake. Luktade inte lika gott som rökta burgare, men nu är hennes hår säkerligen mer lättskött när det blivit tunnare. Borde kanske testa det med, sån tid det tar att platta mitt hår?


(Lyckligtvis hade jag kameran i mobilen så jag fick med något för er att se. You like?)

Snart är han vår



[Aslans profil från Ronnebyshittekatter.se]


Imorgon åker vi för att hämta honom. Max hatar namnet och vill döpa om, men vad spelar det för roll när han ändå kommer kalla Aslan för "kattskrälle" istället?

Klösbrädan och allt som behövs har införskaffats. Nu väntar jag ivrigt! Även Max, trots att han inte vill erkänna det.

Igår var det födelsedagsfest/inflyttsfest hos Alexandra. Ikväll blir det vin med tjejerna från norr. Life is good!

Det är de små sakerna



Ena öronproppen som jag tappade på bussen förra veckan har hittat tillbaks till sin ägare. Fick syn på den under sätet framför mig. Vill inte veta hur många rövar som suttit på den eller hur mänga snuskiga skor som vilat över den, men nu är den tillbaks!

Sen om jag faktiskt vill använda den igen, det är en annan femma.

Imorgon blir det fest direkt efter jobbet. Don't wait up.

Jag ser det jag vill se



Japp, homepartykonsulent är ett sådant extrajobb man inte kan behålla alltför länge tills att man inte längre ser saker ur verklighetsperspektiv. Allt blir snuskigt. Precis allt.

Billigt är inte alltid lösningen

Då har man lite nya kläder i garderoben. Skönt! Har inte shoppat ordentligt på över ett år. Nu vill jag ha mer. Lite farligt att ge sig ut i centrum faktiskt. Jag ska ju ut både fredag och lördag. Då vill man kunna köpa några öl. Sen måste vi spara så vi kan åka på solsemester igen. Om bara pengar växte på träd!

Som student hade jag bara 1050kr i månaden. Strax innan studenten hittade jag ett par snygga jeans som satt perfekt. Svarta, slimfit jeans. 99kr! Nu är de blåa.



Jag får väl köpa ett par nya svarta jeans då. Så det ser bättre ut med de svarta skorna. Sen räcker det!

Lite trängre, men han verkar gilla det

Fredag den 13:e sägs vara en otursdag, men jag tycks få motsatt effekt varje gång. På jobbet t ex var vi påväg att förlora en företagskund, (får jag säga så mycket?) men han sa att jag lyckades övertala honom till att ta emot mitt erbjudande, och därmed stanna kvar hos oss. Han som var så rasande i början när han ringde in. På något vänster sa han att jag lyckades "omvandla" hans åsikter. Hej god provision!

Det andra positiva som hänt idag då; vårt nya hem. Det är fixat och klart. Närmare centrum och ändå billigare än Hjorthöjden. Lite mindre än den vi bor i nu, men den är bättre helt enkelt. Allt som behövs nu är att förbereda flytten and then get the hell out of here.

Lite skrämmande i helt okänd värld måste jag dock erkänna. Jag vet inte hur det känns att tycka om sina grannar. Vad gör man? Hört att ett "Hej" är vanligt i trevliga bostadsområden. Det kommer i vilket fall bli spännande med något nytt.

Trevlig helg på er!


Hitlers katter

Igår hamnade vi på en kattsida. Fråga mig inte hur, på google hamnar man från det ena till det andra innan man ens hinner blinka. Lämpligt nog för mig som är kattgalen. Snart har vi vår alldeles egna hårboll.



Max: Hitlers katter?!
Jag: Hittekatter.

Och Max säger jag har dålig syn.

Titanic and the unsinkable fatso

Efter att ha lyckats övertala Max såg vi Titanic i 3D igår kväll. Har alltid velat se den på bio, så nu kan jag stryka det från listan.

Vad tyckte jag då? Centrumbiografen i Ronneby är underskattad. Var där en gång förut och man kan verkligen sjunka ner och sträcka på benen helt. Känner man sig pilsk och våghalsad kan man till och med ha trekant på ett enda säte.

En sak som dock knappt fick plats i sätet bredvid mig var en tjockis. Menar inte att låta okänslig, men vi snackar GIGANTIC. Hon kunde vara Titanics ersättare om hon bara föddes ett sekel tidigare.

Om hon inte tuggade och smaskade så pratade hon. Om inte det grinade hon. Jag kunde inte gråta, då jag var för upptagen med att försöka få luft när hon lyfte upp armarna. Och spekulera lite för mig själv.

Ni Family Guy-nördar känner väl till fiskmåsen som sitter och sabbar filmen för resten, med sitt skratt? (Ni som inte vet vad jag snackar om, kolla in videon) Jag funderade på om jag kunde ställa mig upp och bara säga åt henne att hålla käften. Får man göra så i Sverige? Jag var rätt säker på att jag skulle åka ut om jag ställde till en scen genom att höja rösten, så jag lät bli.




Titanic är en sådan film då man ska bli rörd, och tänka på sina käraste. Mina tankar bestod av frustration och jag hoppades nästan på att hon skulle sätta i halsen. - Innan ni dömer mig ska jag påpeka att jag bara ville att hon skulle sätta i halsen någon sekund och leva vidare. Helt enkelt som en vink att hon borde ta det lugnt. Om inte för hennes hälsa, som förvisso redan är en tickande bomb, tänk på oss andra som vill kunna njuta av filmen.

Men hey, vem gillar inte att äta? Förstå mig rätt, jag säger inte att det är fel att ha med sig snacks i bion. Det är snarare ett måste! Men man stör inte under filmen. Det var inte tyst en sekund från den "kurviga" kvinnan som det så fint heter.

Nu är det i alla fall vår tur att prassla och smaska. Choklad och bullar that is!

Over and out.

Husvagn Numero Quatro



Ser ni den? Längst bort på andra parkeringen? Allvarligt nu, vafan är det som pågår?!

Glad Påsk!



Här målas inga ägg med vattenfärg. Vi vågar vara annorlunda.

P.S Till alla föräldrar därute; håll era ungar borta från vår dörr. Vi är inte hemma.

Bättre än Böda Camping

Ronneby är påväg uppåt. Svt gjorde en dokumentär om Blekinge igår. Skrattade så jag föll i golvet, och mådde illa strax därpå när jag insåg att jag dagligen får stå ut med den speciella dialekten. Letar upp videon när jag har tid och lägger upp den här, så får ni själva avgöra hur annorlunda (läs; fucked up) allt är här.

Sedan vi flyttade hit har det funnits en husvagn på en och samma parkeringsplats. I höst förra året dök det upp en till, precis bredvid. Nu finns det tre.



Jag tror innerligt folk bor där. Gamla kaninkåta par lever i dem och ser parkeringen som sin trädgård. Och varför tror jag det?


DÄRFÖR...

Nåja, nu blir det gym med Petronella. Pepp!!

RSS 2.0