Insidan som räknas

Jag köpte inte väskan utifrån dess yttre. Jag tänker alltid på vad den ska kunna rymma. Kunde varit större, men då hade jag bara köpt mer choklad, så det är väl kanske lika bra?
 
Detta får mig att vara på hugget när jag jobbar. Farligt billiga på Börjes, eller som tingsrydare säger Bögäes.
 
På tal om något helt annat, än främmande språk i söder, blir det eventuellt en längre paus igen. Vi har ingen internetåtkomst i nya lägenheten på ett tag. Just deal with it.

I'm back baby

Sådär gott folk! Nu funkar min ordinarieblogg igen. Var ett par skrämmande dygn, men nu är allt som förr.
 
För er som inte har mig på facebook, och undrade vart jag tog vägen, så har jag bloggat på devote under tiden.
Länken är: http://whenallelsefails.devote.se/.
 
Blogg.se är den rätta sidan för mig. Här stannar jag. Tills de spärrar mig pga otillåtet innehåll eller grova ord en vacker dag.
 
Nu blir det utskällning på bovärden Svante, tillsammans med min sambo som kan skrika tills glas och speglar spricker. Puss!

Sticky CoincidenceBara jag som ser ett hjärta, skapat av colaglas som vi hade häromdan? Eller ser alla singla kåtbockar därute Playboykaninen?

Jag börjar avsky sovmorgnar

Nästan. Det är en annan sak att vara ledig hela dagen samtidigt som sin sambo, eller vänner. Nu invätar jag dock en helt vanlig, trist och lång arbetsdag som inte tar mig hem igen först 22.00.

Jag letar tidsfördriv i skafferiet. Vi kan ju inte ha för mycket snacks medan vi flyttar. Det tar onödigt mycket plats.


Paparazzi tourism

Då har dem kommit! Några av dem - Erika skicka bilden på dig med trollet!
 
Efter att ha gått igenom Erikas bilder märks det först och främst att hon inte bor här. Hon ville ha med allt vackert från Brunnsparken i bakgrunden. Och hon gillade faktiskt Blekinge. Det gör man inte som Blekingebo. Inte om man har vett i alla fall.

Skämt åsido, så tog syster även ett gäng smygbilder. En del blev förjävliga. Men ingen fara, jag lägger in dem ändå - utom en, där jag ser allmänt skum ut, och Max stirrar på mig som om jag ska göra något trick med gaffeln. Använd fantasin till den bilden. Det är allt ni får.

Erikas första (vad jag känner till) paparazzifoto. Ser jag verkligen ut sådär när jag vandrar i Karlskrona? Och varför ser det ut som jag tar på mig själv offentligt? Tur jag inte är kändis i Hollywood.Paparazzi #2. Ta bort mig så är det en helt vanlig bild på Max som visar mamma vart vi varit, och vart nästa destination är, på kartan.


#3. Ett bi surrade vid Max. Erika sprang, och tog kort. Snäll flickvän som jag är höll jag mig undan. Nåja Max ser ändå cool ut, på egen hand. Stackare. Jag lovar att rädda honom nästa gång.


#4. Max förlät mig för att jag inte agerade tidigare vid sjön.
Sista paparazzibilden syster tog medan de checkade in.

See ya in oktober! Mamma och Erika alltså, inte ni. Jag är väl inte så dum att bloggpausa länge!

You tell me

Idag vill tiden inte speeda. Jag begär inget snabbare än blixten, men något i normal takt funkar. Börjar inte först 15.45 och jag har gjort allt möjligt. Nu är jag rastlös. Som fan till och med.

Gick upp redan 6.05 imorse för att sedan bege mig mot gymmet och träna med Petronella. Planen var en timmes träning följt upp av en stund i bastun. Den är dock endast igång medan personal finns på plats. Vilket dem givetvis inte brukar vara först 9.00. Dumbasses.

Kanske orkar jag trots allt gymma imorgon också, efter jobbet. Och sedan basta. Passa på innan personalen drar. Man känner sig alltid sådär lagom nöjd med sitt presterande. Vem trodde att jag av alla personer skulle stiga upp så tidigt när jag har sovmorgon? Men tro inte jag höll mig uppe. Efter en dusch och kattsnack med Aslan kröp jag under täcken och sov en timme.

Tre koppar kaffe senare gjorde jag matlåda, diskade, städade, åt choklad och packade lite till. Nu sitter jag här. Och blogginlägget närmar sig sitt slut. Därmed tidsfördriven. Vad ska jag göra nu? Äta mer? Räkna antalet små blad på en krukväxt här hemma? Tell me!


Gay old times


Lite ligg efter en tung dagHar flyttat möbler och lite skit in till nya lägenheten sedan imorse. Efter kina.. eller thaimat...? Äh same shit, but different! Vi köpte hem asiatisk mat och nu avslutar vi kvällen med att ligga i soffan (tolka det hur fasen ni vill) med iskall öl och snacks. Vi lutar oss tillbaks och laddar inför nya tag imorgonbitti.

Igår kväll åkte mamma och Erika tillbaks efter tre dagars vistelse i lilla Blekinge. Var mycket trevligt, och vi ses igen i oktober. Antingen där uppe eller här nere. Time will tell. Och bilder kommer. Erikas turistbilder. Hon ska skicka dem till min mail bara. Först sa jag att jag ville granska bilderna innan hon slängde ut dem på facebook, då jag alltid får röda demonögon. Sen kom jag på att det var soligt och jag i princip alltid hade solgasögon. Så there you go.

By the way people, mobilen är åter försvunnen. Jag vet, jag måste skärpa mig. Jag vet i alla fall att den ligger någonstans bland röran i vår lägenhet här på Hjorthöjden. Jag hittar den imorgon när vi fortsätter.

God kväll!

FYI

Jag tar ytterligare en bloggpaus från och med idag. Min crasy american mamma, och toksyster kommer på besök. Men inte blir ni ledsna? Svara inte, jag skiter förresten i vad ni säger. Paus och åter lördag!


Varför är inte mamma med på bilden från tåget i USA? Hon sov. Som alltid när vi åker buss eller tåg längre än tre minuter.


Dresscode; Nude

För stunden åtminstone. Här i lilla Blekinge har vi fått värmeslag. Eller jag har fått det i alla fall. Kan bero på att bilen inte hade ac:n igång så fort jag klev in imorse. Och att jag drack fyra koppar het kaffe precis innan.

Nu kan jag i alla fall klä mig hur jag vill. Ingen mer kontorsoutfit! (för er som inte hänger med, är jag numera undersköterska i Tingsryd. Kontorsjobbet för Telenor är långt passerat. By the way, skulle en tv-reklam eller poster finnas, liksom denna i framtiden, är hjärnan bakom den jag, Alexandra och Anton. Vi kom på den, så ni vet. Försöker Telenor ta åt sig äran blir det krig på Judge Judy.)

Vad blir det nu.. 11:e jobbet sedan jag flyttade till Ronneby? Något i den stilen. Blivit skickad lite här och var där jag behövs tillfälligt i snart två år.

Nåja, inte klagar jag nu när jag har ett jobb inom mitt område. Omvårdnadsprogrammet vore förgäves annars. Plus att jag slipper bära långärmade blusar, eller kavaj, en varm sommardag som denna. Mer betalt skadar inte heller!Det enda den här blusen, liksom resten av dem, numera kommer göra för nytta är samla damm i garderoben. I alla fall ett tag framöver. Såvida jag inte känner för att klä mig fint. Jag har trots allt en sambo som jag kan försöka se bra ut för. Men bara ibland!


Macho Man

Det finns så mycket jag inte förstår mig på vad gäller killar. Häromdan till exempel hade jag lagat en lax a la thai rätt. Denna gång hade jag i liiite för mycket grön curry. Men hey jag klarade trots allt av att äta rätten utan vare sig bröd eller mjölk vid sidan om. Så jag tog väl för givet att om en anti-stark-mat-person som jag kunde äta det, kunde vem som helst.

Max kunde inte (Japp nu kommer han döda mig för det). Han försökte gång på gång med mycket bröd, tills han gav upp "Förlåt, det är jättegott, men alldeles för starkt, det bränner ända ner i halsen på mig"

När han sedan lade märke till att jag fick i mig allt utan problem sa han "Fanheller, kan du äta upp allt kan jag också! Jag är ju man!"Whatever you say, dear


Ett halvår sedan

Idag är det ett halvår sedan jag såg Paul McCartney live för första gången i mitt liv. Jag får än idag gåshud bara jag drömmer mig tillbaks. Det finns nog ingen som kan mäta sig med Honom. Kankse Max, som är världens bästa som köpte biljetten till mig!Söndagen tillägnas åt att börja packa inför flytten. Japp, vi börjar när det är mindre än en vecka kvar. Hinner vi? Jadå!

Jordgubbskris

Petronella inspirerade mig till att baka jordgubbstårta inför Sveriges nationaldag. Wouldn't you know it så var jordgubbarna helt slut i alla butiker och stånd i stan, den dagen. Så det fick bli en annan dag. Igårkväll. Bättre sent än aldrig. Och när jag tänker efter var det lika bra att det blev tårta igår trots allt.

För annars hade vi knappt haft något att smaska på nu till helgen. Jag menar, utöver tårtan, har vi bara en halv påse chips, en oöppnad Geisha, en halv Marabou Premium, glass och tre öl. Jordgubbskrisen var tur i oturen.


Scared shitless

Glöm yxmördaren. Skit i Toshio. Spindlar tar allt! Igår kväll befann sig en spindel, med en kropp lika stor som en fet humla, med maffiga, långa ben ovanför sängen, när vi skulle lägga oss. Max, min hjälte, räddade mig och dödade den. Efter att ha varit förskräckt ca två timmar därefter, lyckades jag somna.

Imorse var en ny dag. Inte soligt, men spindeln var borta. Aslan fick sin medicin, jag började brygga kaffe. Såg något i ögonvrån - en till spindel! Större än den förra.

Kaffet står nu orört. Jag är vettskrämd och var tidigare inställd på att springa ut i trapphuset skrikandes efter hjälp. Sedan kom jag på att jag knappt var påklädd. Så här är jag nu. Ensam och fruktar när och var nästa dyker upp. Jag vågar inte ta mig in till badrummet, garderoben, eller något annat litet rum där det finns potentiella gömställen för spindlar. Vardagsrummet är stort och rymligt, med få gömställen. Här stannar jag tills Max kommer hem.

Jävlas Ronnebyhus med oss pga att vi lämnar dem? Har de smugglat in spindlar sedan de kollade elementen? Eller är det vår förbannade granne som har ett gäng som husdjur och tappade bort dem i ventilen?Där på andra sidan befinner den sig. Hoppas jag i alla fall (var trots allt 2.5 timmar sen). Är den borta när Max är hemma, kan den vara varsomhelst. Och dyka upp närsomhelst framöver.

Varför kunde inte Max också vara ledig idag? Ni som vill är välkomna hit. Dödar ni den får ni en cupcake. Cross my heart.

Yxmördare i hippieskepnad?Det är bara en tidsfråga innan den här snubben i de runda solbrillorna ersätter Toshio och skrämmer mig när jag ska sova. Bara jag som tycker han är creepy?

Mobilen är fortfarande spårlöst försvunnen. Kommer han efter mig med en yxa kan jag inte ringa efter hjälp.

Oönskat hår på fel ställen


Kattägare behöver ingen dammsugare. Bara tålamod. Jag dammsög för ett par timmar sedan. Hårbollarna hittar alltid tillbaks.

Flygshow Malmen Linköping

Efter en disturbing dröm, där min äldsta förebild lägger in en stöt på mig, känner jag att jag fördriver tiden med att slänga in en bildbomb från söndagen. På så sätt kan jag omöjligen råka se tillbaks en sekund på det hela, tills Max kommer hem och kan få mig glömma det helt.

Jag lade inte ut bilderna igår eftersom vi inte var hemma först 22.30. Kanske är det därför jag hade sån konstig dröm? På grund av att jag vaknade bakfull 6.10 söndagmorgon för att sedan stå ute i kyla, bli förkyld och somna sent? Jag råkade ju trots allt även lyssna just på min favoritmusik i bilen på väg hem.

Nåja, jag har haft konstigare drömmar, och trots outhärdiga vinterblåsten i Linköping var det värt flyguppvisningen!
             


Återigen tillbaks i tiden. Max ville läsa en bok i 70-talet. Jag tog en kopp kaffe i 60-talet.
 


Inget avslutar dagen bättre än att andas in avgaserna från en DC-3. Ett orginalmål från Max på väg hem var inte fel det heller.

Vilden har börjat busa
När vi först tog hem lilla Aslan var han lite slöare än en vanlig katt, undernärd och han var inte alls på bushumör. Han använde inte ens klösbrädan.

Äntligen, efter 7 veckor, har han gått upp i vikt, är mycket piggare och nu vill han leka. Snöret från Max huvtröja är oemotståndlig.

Ikväll blir det lite öl (läs; mycket! Jag har gått utan länge. - Om man nu bortser från igår kväll.) hos Petronella. Tidig start på kvällen så vi kommer hem lagom sent och får den sömn vi behöver och kan ladda inför flyguppvisningen imorgon. Jag menar inte att skryta, men jag har lärt mig ett och annat om bland annat Gripen och Tunnan. Och många fler. Liksom Max lärt sig mina intressen och kan Sebastians alla låtar. Typ.

Behöver vi tjejer alltid ha något mellan benen?Verkligen? Jag hade lätt köpt dem om det inte vore för den där hängande knuten, eller vad tusan det nu är, där framme. Eller är jag bara uncool för att jag inte hänger med trenden?

RSS 2.0