9 tabletter. 9 fingrar.Vårt lila lejon har första tabletten avklarad. Bara nio tabletter kvar. Och nio fingrar återstår. Perfekt!

Moderna nazister

Som jag märkt efter nästan två år här i Blekinge kan jag lova er att folket här är aningen speciella. Inte på ett bra, unikt och spännande sätt, utan speciella som brysselkål. (No offense till mina nya blekingskavänner - ni är awesome och jag förstår vad ni säger!)

Detta är inget angrepp mot Ica Maxi pga att jag hyser agg mot dem för det som hände förut. Det är bara något som måste sägas.
- Varför får de nya arbetskläder personalen att se ut som nazister? Kolla snabbt: Sura, stela blickar från alla utom de två till vänster, som enligt mig tycks le spänt och motvilligt.


                           

Och så står det "modernt"? Jag är ingen modestylist men man behöver inte vara inom branschen för att inse att det där är anything but mode. Okej, nazister är kanske lite att ta i. Om inte annat ser de ut som Mr Hankey. Utan tomteluvan då.


Here kitty kitty!

Jag trodde helt seriöst den där tröjan var katten i en sekund. Kanske är det viktigt att jag använder glasögonen oftare och inte enbart för körningen? Vad kommer jag ta fel på härnäst?


Det är ingen lögn om man håller tyst om det

Häromkvällen var vi sugna på något gott. Efter en stunds noga fundering bestämde sig Max för pudding. Medan han avslutade sitt tv-spel förberedde jag i köket. Två portioner såg ut att vara på tok för lite, så jag körde fyra istället.

Max kunde knappt äta allt och kämpade i en kvart. Min skål var tom efter ca fem sekunder. "Shit vad mycket det blev! Ska det verkligen vara så?" frågade han. "Äh det där får du i dig" svarade jag som om jag vore en feeder. Han frågade inte direkt om jag tog dubbla portioner, så då behöver jag inte säga det heller. Am I right?


Lemon Pledge

Étt steg närmare till att omvandla vår blivande lägenhet i centrum till ett skinande slott! Redan denna vecka börjar vi flytta in småsaker. Oh yeah!


Detta är bara roligt om man följer Family Guy. Lemon Pledge.

Sebastians gig på Scandic Grand Central

Från något obehaglig beläget i ett industriområde, som gav mig dåliga vibbar, till något mer positivt från Stockholm; akustiska giget! Spelningen med ingen annan än min idol och förebild sedan 6 år tillbaka. Sebastian Karlsson.
- Emelie, jag njöt lite extra åt dig precis som jag lovade! När han tar sig ned till söder är vi redo och taggade!
              


Med risk att låta svensk, slänger jag ut lagom mycket bilder. Tog nämligen över 100.

Får se när nästa spelning blir för min del. Jag har i vilket fall något att se fram emot.

Mardrömsnatt på Metro Hotell

Hotellet såg hyfsat fint ut på internet, men när vi väl dök upp var det inte alls sig likt. Det finns inte ens en reception. Bara en gammal dörringång med litet nattduksbord och tillhörande klocka. Vet inte vart vissa bilder på internet är tagna ifrån, men de är alla inte från samma "hotell". Såhär snuskigt var det;


Fick tyvärr inget kort på den så kallade "receptionen", men lyckligtvis hallen vars golv har vågor. Ett riktigt fuskbygge. Både Erika och jag höll på snubbla x antal gånger.


Hela hålan skulle vara rökfritt men det osade urin och rök i hela byggnaden.


Golvet inne på rummet hade flera sådana här svarta klumpar och fläckar. Är det gammal snus som den snuskiga silverfisken i rummet levde på?


Under den här fläckiga bänken levde den. Ärligt talat kan silverfisken likaväl varit en kackerlacka sprayad i silverfärg. Den var inte liten, och snabb som satan, så jag hann inte få med den på kort heller. Nåväl.


Det här är lakanet i sängen. Vi tänkte inte sova i den, och när vi skulle be om nya, rena sängkläder var receptionisten plötsligt spårlöst försvunnen.


Fläckar även på taket. Inte bara lampan, utan bokstavligen utspritt över hela taket. Okej att vissa haft happy endings på rummet, men bruna fläckar? Misslyckad asfaltering? Vill jag verkligen veta?


Något kröp där uppe. Troligtvis ett gäng spindlar. Vi släckte aldrig lamporna, vi behövde se vad som pågick och vara i beredskap att gå till anfall mot stora mutantinsekter.


Platt-tv my ass! En gammal tv utan kanaler. Man fick pröjsa extra om man ville se något.


Vi fick inte ens eget badrum till rummet som vi var utlovade. Det fanns däremot en offentlig dusch och badrum - som inte gick att låsa. Erika fick vara vakt medan jag duschade, med en handduk under fötterna, ville inte få fotsvamp. Man kände sig snuskigare efter duschen. Inte på ett roligt sätt, som när man haft kul med sin partner i duschen, utan jag menar riktigt äcklig. Oren to the max. Kallt var det också.
Fick någon slags orangegul damm på mina axlar från hotellets hårfön. Kan vara från väggarna med, då jag insåg när vi kom tillbaks under natten, att jag hade orange damm även på ryggen. Jag hade lutat mig mot väggen en sekund utan att tänka. - Hoppas alla jag kramade igår inte fick något smuts på sig!


När vi anlände hålan igen, efter giget på Scandic Grand Central - ett riktigt hotell, träffade vi våra grannar som var minst lika missnöjda som oss. Fortfarande uppe efter 2.00. De hade en extra säng över, som vi fick använda under natten. Vi visade dem vårt rum och allt de sade efter skratten var "Ni har åtminstone ett skåp, det har inte vi!"


Ser till och med ruggigt ut på utsidan! Erikas skräckslagna blick säger väl allt? Vi var så lättade efter att få åka därifrån! Vid utcheckningen var jag beredd på att skrika på nonchalanta och bittra receptionisten och be henne köra upp hela skrotbyggnaden i röven. Men det var en annan, söt och trevlig tjej vid "receptionen" på morgonen, som önskade oss en trevlig dag. Henne kunde jag inte skälla ut då hon inte gjort något. Jag får väl ringa dit och svära över telefon till bitterblondinen.

Jag har gett lägsta omdömme via hotels.com samt skrivit en lång kommentar endast innehållande klagomål. Gjorde det natten till lördag, och vi får bara hoppas det kommer med inom kort. Jag använde samma rubrik. Om den inte publiceras tänker jag sprida det här blogginlägget vidare, så folket får veta innebörden av False Advertising

Här kan ni läsa andras klagomål på hålan. Om ni behöver någon form av tidsfördriv.

Ingen fara, jag kommer med ett lite gladare inlägg strax!

Ett stänk från Gurkan

Kör på som senast. Bildstänket får sköta jobbet, jag slänger in någon kommentar här och var. Jag är tillbaks igen i sommar. Tack för denna gången!


Startade vistelsen med Alfapet. Förvånad?


Såhär missnöjd var jag när jag insåg att min bästa vän besegrade mig.     Såhär nöjd var hon.


Jag slänger upp den här bilden också. Ett kort på oss när vi var 3 och 4 år gamla. Vi får ta ett nytt, liknande kort när vi är 80 år.


Mamma och syster hemkomna från vårruset. Jag råkade hamna mitt i smeten av ett gäng springande människor när jag anlände och fick sedan springa efter nattbussen med en tung resväska. Räknas det som om jag var med då?


Dagen efter hittade jag ett par gamla fjortisbrillor från '07. Jag köpte dem innan en Sebastiankonsert och bar dem resten av den kvällen. Så det var bara rimligt att ha med en poster av honom i bakgrunden till dessa. Nej jag tog inte med mig dem hem. Hujedamig vad fula!


Laddade med grillning inför kommande dag - i huvudstaden. Där mitt tålamod alltid tycks sättas på prov. Hur står folk ut med att bo där? Jag svär och skriker bara när väl i Stockholm. Mer än vanligt då.
Medan resten blev mätta på 1-2 korvar lyckades min fru och jag käka fem stycken var. Vi ville visa vårt kärleksbarn som blev till. Cola gjorde också en del av jobbet.Närmare in mot kvällen. Strax innan vi läste igenom våra egna, gamla skvallertidningar "Skvallerbytta Bing Bong" hette tidningen. Sjuka, påhittade historier. Precis som vilken annan tidning som helst med andra ord.

Nästa dag är taget i Stockholm. Staden är som New York är för Homer. Visst det är fint, och kan vara kul med en shoppingdag någon gång. Men jag undviker det helst. I synnerhet after dark. Och folket ska vi inte tala om. De kan inte köra där. Man blir vansinnig och bryter själv mot alla trafikregler efter bara en halvtimme. Större framtidsbostad än Västerås blir det inte. Kanske Göteborg, hur kan man inte älska den staden?

Hursomhelst, bilderna från konserten fortsätter jag med i nästa inlägg. Sebastian får ett eget inlägg. Rätt ska vara rätt!


En dag till

Nej, jag har varit ifrån mina grabbar för länge. Jag väljer att ta igen tiden och bara vara. Tillbaks imorgon istället med bildbomb från Gurkan och huvudstaden. Kanske måndag annars.Puss!

Det tog 17 dagar

Han jävlades visst inte med mig. Igår testade jag ha fläta, bara för att se om det faktiskt skulle hålla med det korta håret. Det gick. Och vid middagsbordet igår kom frågan; "Har du klippt dig?"

Allt som krävdes var tydligen en fläta, betydlgt kortare än den längden han är van vid. Bara 17 dagar. Not bad. Jag lovade Max att citera honom anledningen till varför han inte märkte någon skillnad. Så; "för du är så söt ändå, oavsett hårlängd". Min gulliga monkiboy.

Efter det här inlägget gör jag ett litet uppehåll. Jag vet att jag kommer få abstinens från både Max och bloggen, men jag längtar så efter de kommande dagarna! Är förbannat taggad inför torsdagen!

Bilder kommer i samband med första inlägget när jag är åter, på fredag. Kanske väljer att ta igen tid då, men senast lördag är jag tillbaks.

Mot Gurkan!
Eller "Gökän" som det skulle uttalas här i Blekinge...

P.S Den där ansiktsmasken resulterade i en ny finne. Yaayy... Not.

The Mask

Hopplöst att få fin hy. Jag som motionerar, har börjat äta sallad till maten då och då, rengör ansiktet varje morgon och kväll, går vissa dagar helt utan smink... Ändå har jag mer finnar nu än den tiden jag ständigt använde foundation, aldrig rörde på mig och fruktade idrottslektionerna, var tonåring med tandställning - finnar var det enda som saknades till det där typiska tonårsutseendet.

Jag slänger på mig veckans fjärde mask och hoppas på mirakel inför torsdag. Klämma? Fanheller. Har sagt sedan tidigare att jag vägrar. Jag måste ju ha någon form av oskuld kvar. Där sa jag för mycket.
- Mamma, jag bara skojar. Jag sparar mig.

Bilden är tillägnad Nina. En mörk, åskväderkväll i oktober för några år sedan hade vi hemma-spa. Med skugga på rätt plats såg jag otäck ut och skrämde henne. Vit ansiktsmask och det mörka håret med den misslyckade hårinpackningen hängde över ansiktet.Samma galna blick jag jävlades med resten av kvällen. Blir du fortfarande rädd, Nina? Bara låtsas att håret hänger över!

"Din jävla hora!!"

Okej att jag får höra att jag är en billig flickvän. Och att grannarna hörde det när vi passerade deras balkong. Fine. Jag ser det som en komplimang. Och han menade givetvis det som något positivt.

Jag varken förväntar mig, eller tjatar på Max att han ska köpa smycken till mig. Eller något från Gucci, eller vilket märke som nu är populärast. Jag har ingen större koll. Och bryr mig inte särskilt mycket heller. Jag uppskattar LP-samlingen av Led Zeppelin mer, som jag fick förra året. Det var bandet vi lyssnade på när vi dejtade. Varför skulle bling-bling vara bättre?

Undrar vad grannarna, som hörde att jag var billig förut, tror när de hör Max skrika bland annat "jävla hora" och "fi#*a" följt upp av en smäll i soffbordet. Jag vet att det beror på att han inte klarar av en nivå i tv-spelet. Vet grannarna det? Eller tror de han misshandlar mig?

Nåja jag släpper de funderingarna för idag och beger mig mot Karlskrona för att grilla med Alexandra och Celina. Och dricka iskall öl. Regnet ska inte stoppa oss.

Cheer Up Cookie

Jobbar både fredag och lördag kväll. Nejdå, jag är inte bitter. Går bara miste om en grym fest och kvalitetestid med Max innan vi skills åt i hela fyra dagar.
- Juste en middag kan jag glömma också. Kan inte vara på två ställen samtidigt.

Kan kakor få mig att tänka mer positivt över att jobba helgkvällar? Vi testar.


U S & A - very nice!

I brist på annat kikade jag tidigare in lite sidor och hittade den här tröjan. Jag ska ha den. Posthaste! Ibland får man vara patriotisk.
Jag: Hur snygg är inte den?
Max: Åh den är jättefin! Ja, om man bortser från den fula flaggan mitt på.

Till alla er som ännu inte vet vare sig ni ska skaffa katt...... kanske det här övertalar er.

Power of Steam

Nu är vi moderna och häftiga! Vi har införskaffat en ångtvätt. Nu hör vi till 2000-talet. Billigt och bra. Beroendeframkallande? Ja.

Tror det skulle sälja bättre med Max som reklamkille, eller vad säger ni?
Ni då? Använder ni fortfarande kemikalier? Häng med i utvecklingen dudes!

Pizza fanns på 70-talet

Det var dock väldigt nytt och svenskar fick inte smaka på det först början på 70-talet. Eller fick och fick, enligt utsaga öppnades första pizzerian i Sverige 1947. Det var bara ingen höjdare. Hur fasen kunde man inte gilla pizza så fort det kom?!

Nåja 70-talet vore trots allt en bra tid att leva i. Däremot hade jag inte kunnat blogga om de hemgjorda pizzorna vi gjorde precis.

Det blev en pesto & mozzarella;


och en Hawaii;


Kan skryta och lova er att de var goda. Nu ska vi jäsa och bara vara. Det är nice att vara tjock. Det har vi förtjänat.

Fucked up Face

Jag är inte död eller kidnappad. Min mobil funkar inte som den ska helt enkelt. Skulle meddela detta på facebookloggen, men även den sidan verkar strula. Så till alla er som försökt sms:a eller ringa så vet ni.
Lite lustigt att alla tekniska problem uppstår efter att jag tog upp hur det vore så mycket bättre om man var född på 50-talet, så man levde i ungdomen på 70-talet. (LP-skivor, videoband, ingen Justin Bieber, Michael Jackson levde inte bara han var dessutom svart, ingen facebook och inga komplicerade iPhones. Jag hatar touchskärm egentligen, och fattar inte iTunes eller något som börjar på "i" från Apple. Att jag ens lyckats välja lila tapet till bloggen, via kodmallarna, är ett mysterium.)

Nåja nu får jag mer eller mindre veta hur det vore att leva "förr i tiden". Nästan.

Enda sättet att komma i kontakt med mig nu är att ringa på dörren. Träffas personligen med andra ord. Tills mobilen funkar igen. Går den inte att laga tänker jag skaffa knapptelefon. Oh yeah.

BUSTED!

Ni vet hur Max alltid märker av allt in i minsta detalj? Det senaste kunde nog vem som helst peka ut dock.

Max: Har du ätit choklad idag?
Jag: Varför tror du det?
Och jag gick utomhus med det här! Tur att det inte var vit choklad...

Sex vid entrén

Samma tid. Samma plats. Vi ska pumpa tills det att vi inte kan röra oss alls imorgon. Typ. Bara idag går jag precis som Seamus. Träningsverk efter ett pass som inte alls var för tungt och långt.

Nåja jag har bara en vecka att ta igen. Jag blir degig kusligt snabbt. Förstår inte varför. Kanske beror det bland annat på all öl jag dricker? Eller att jag ständigt äter?


Oh it's on

Nähä. Ingenting. Lite kul att Max var hos frisören igår och kom hem nyklippt. Gissa om det var svårt att hålla sig då.

Igår märkte han att jag plockat ögonbrynen. Han märker alltså skillnader. Dock inga kommentarer om mitt hår ännu. Imorgon är det en hel vecka sedan jag klippte mig.

Han jävlas. Inget snack om saken. Jag tänker inte ge mig och säga något. Det ska inte ni heller när vi alla ses samtidigt. Då "förlorar" jag. Han måste ge upp. Funderar att tänja gränserna med lila hårspray som man fick hos frisören som liten. Jag hade alltid lila slingor när jag var 9 år. Varför skulle jag inte passa i det nu? Och vad spelar det för roll om Max ändå inte märker att mitt hår är kortare? Just det.

Så fikar två sparsamma nötterYoghurtdrinkar, bröd och pålägg är allt som behövs när det är så fint väder ute i Karlskrona. Vem säger att en liten fralle med kaffe på ett café för 75kr är bättre?Vi var smarta nog att välja något på tub, så vi slapp köpa kniv!

Efter fikat passerade vi ett gäng äldre människor som satt och matade duvor och fiskmåsar på en bänk inte så långt ifrån oss. Jag gillar att både jag och Linus ville springa dit, sparka och härja av oss för att skrämma iväg fåglarna som bara är rena parasiter. För mycket Family Guy som orsakar sådana sjuka tankar?

Sagging

Godmorgon! Någon därute som faktiskt är pigg?

Inte jag i alla fall. Förtär kaffe as we speak. Te gjorde ingen nytta för mig. Hostar fortfarande, och trodde jag skulle få mer än tre timmars sömn inatt, men icke. Gjorde kaffet tre gånger så starkt, så blir jag inte pigg är det något fel på mig.

Tvätt från 7.00 imorse. Nice. Not. Men det är skönt att ha det gjort. Idag blir det kul och fika med Linus. Därefter gym med Petronella. Pensionärstyle. Vill inte utmana ödet och bli värre, i synnerhet med tanke på vad som väntar om ett par veckor. Men det har trots allt gått en vecka sedan jag tränat, så jag får pumpa med måtta.

Innan dess ska jag in i duschen och givetvis klä på mig. Har bara tjocktröja och mina skrotjeans från '07. Har inte ens en bh. Vill tvätta så mycket som möjligt ju.Hängtuttar redan vid 30? Nejdå.

Vi har fettkul

Alexandra tyckte det vore perfekt att frossa med Älskling Du Har Blivit En Tjockis i bakgrunden. Vad vore jag egentligen för gäst om jag tackade nej?

Fram mot kvällen riktar vi in oss på öl. Kanske någon buzz.

Peace!

Dag 3 - Jävlas han med mig?

Max kan få syn på en finne vid min mun på andra sidan lägenheten, som jag inte ens ser i spegeln. Ingenting alls, men ändå retas han; "Haha du har en finne på g!"

Ändå märker han inte att minst en decimeter av mitt hår är borta. Allvarligt?


Och vilken finne? Jag ser ingen, gör ni?


Skit i Anna Skipper

Det här kan väl ändå få räknas som en sen lunch? Även om jag nu inte tränat på hela veckan? Det är ju dåligt att träna när man har ont i halsen faktiskt.Eller ska jag ta glass?

Glassigt värre

Då har man tillbringat eftermiddagen med Alexandra och Celina. Middag på 3G, lite lustigt med tanke på att vi jobbat en del med bredbandshastigheten 3G. Ja, så lättroade är vi.

I kö till Glassiären bjöd jag på mig själv. Omedvetet. Jag frågade om de skulle ha struts eller bägare. Strut känns bara fel på något sätt. Har jag alltid sagt struts? Alla gånger tidigare när jag beställt? Om ja, varför sa personalen inget?

Nåja solen sken hela dagen och trots tiggade fiskmåsar var det en lyckad eftermiddag!På kortet kanske ni även ser skillnaden på längden av mitt hår? Max sitter bredvid mig as we speak, och han har ännu inte märkt någon skillnad. Jag klippte mig för över ett dygn sedan.

Fler än jag trodde...

Jag kom på att jag själv aldrig sökt hur många frisörsalonger som finns i Ronneby. Jag har bara räknat alla jag passerat i stan. Nu har jag kollat upp det.
Så är ni i stan och behöver klippa er i sista minuten så finns det altid någonstans att ta vägen.

Tur att jag är ateist

I eftermiddag ska jag möta upp Celina och ev några till i Kalrkrona centrum. Jag laddar med värktabletter och nässpray. Jag kan ju inte gå omkring och vara täppt hela tiden.

Tänk så hemskt om jag gick i kyrkan och pep så det ekade genom näsan och överröstade orgeln. Skule de utföra en exorcism på mig då? (Minns inte riktigt varför, men en präst avskydde mig en gång i tiden. Kan vara för att jag svor så pass mycket, pratade om sex, misstänkte att någon i kyrkan var flata pga att hon stirrade mycket på mig, eller att jag jämt skar mig på bibeln. Det kommer jag hursomhelst in på i annat inlägg framöver.)

Jag tänker i alla fall passera trapphuset snabbt och hoppas kunna andas genom näsan och inte behöva se ständigt chockad ut genom öppen mun. Jag måste kunna göra vissa saker. - Vi säger att jag syftar enbart på käk och dricka.
Ja ni kan ignorera att det inte är på engelska...

Vi är redo för sommaren!Snart är sommaren här och vi laddar med att pröva strandhattar. Föreställ er bara hur vi kommer se ut, fast i bikini istället för jackor och byxor. - Men inte nakna! Vi har faktiskt karlar båda två.

Long be gone

Skit i elementgubbarna, de får passa sig själva för Aslan och tränga sig in på egen risk. Jag ska ut och möta upp Petronella. Först ska jag leta upp en frisör och göra mig av med mitt långa hår. Skulle gissa att det är slitet. Jag fäller ju mer än Aslan!

Och här i Ronneby blir det inte svårt att hitta frisör. Hur många kan det finnas i lilla hålan.. 20? Leta på Eniro, eller Google hur många frisörer som finns här får ni se!

Efter frisören tar vi promenad. Sedan planerar jag att äta glass. Det är ju BRA för halsen!


Hur många koppar te motsvarar fem koppar stark kaffe?

Förkylningen har motvilligt hittat tillbaks. Men jag är envisare än åsnan i Family Guy, jag tänker slå tillbaka!
I måndags trodde jag att jag blivit frisk. Det visade sig dock helt enkelt vara kombinationen av alkohol och värktabletter som lurade mig och fick mig att må tillfälligt bättre.

Varit vaken sedan 6.30 och vill inget hellre än sova och dreggla som en hund i soffan med pläden. MEN.. ett gäng gubbar kommer att vara här någon gång mellan 7.00 - 16.30 för att kolla elementen för hundrade gången bara i år. Jag måste typ vara vaken då.

Försöker få min dagliga koffeindos. Har hört att te ska vara bra för halsen. Inte särskilt förtjust i det om jag ska vara ärlig. Stark kaffe is the shit.

Tänkte ta en liten promenad genom skogen ner till sjön. Borde i så fall ha halsduk upp till näsan, precis under ögonen. Jag överdriver inte när jag säger att jag skulle kunna göra skogsscenen i Blair Witch Project. Varsågoda till er med livlig fantasi och känslig mage.


Hårbollen ute i det vilda

Idag gick Aslan ut för första gången. Modig lilla rackare som sprang ut trots snorungarna till grannar som skrek och härjade.

Vem säger att det är gay med katt i koppel? Vore jag en singeltjej som bara passerade förbi Max därute skulle katten inte hindra mig från att slänga mig över honom.


RSS 2.0