Cavity search walk

Inväntar ivrigt veckans tredje möte. Som är flera timmar bort. Det är dumt av mig, men jag stiger alltid upp senast kvart i sju varje vardagsmorgon oavsett om jag jobbar eller inte. Dels för att jag inte vill gå miste om Sveriges 14 dagars sommarsol, dels för att Aslan ändå klättrar upp på huvudet när man sover och han vill hitta på något. En gnutta undergiven kattskrället kanske.
 
 
Antingen är Aslan bossig liksom vilken annan katt i världen, eller så vet han att jag har träningsvärk från både måndag och igår, och försöker uppmana mig till att röra på mig så mycket som möjligt innan mötet för att mjuka upp muskler och leder. För nu går jag verkligen som en knarklangare som precis blivit kroppsbesiktigad av flygplatsens isterkärring med fotbollsnävar. Jag kan inte dölja det i min gång. Benen, innerlåren, armarna, ryggen.. Man ska inte träna allt på en och samma gång, men det tycks jag strunta i fullkomligt.
 
Jag behöver tips för hur jag ska kunna gå normalt, med rak rygg och dölja värken. Jag måste vara presentabel.
Det underbara morgonkaffet är en bra start, och jag hoppas det hjälper mig på något vänster. I vanliga fall darrar mina händer av de tre första kopparna. Kan i och försej bero på att jag alltid gör kaffet tre gånger så starkt som Max.

Alfatist javisst!

Några koppliings"hackningar", kylar- och oljeläckor, spontana irrelevanta varningar från datorn samt ett flertal övriga strul med bland annat vindrutetorkarna sedan, införskaffade sig Max sin kärra. Den röda, fräna Alfa Romeo (som jag först uttalade som Romeo, i Romeo och Julia, hur kunde jag veta hur det uttalades? RomE-O heter det för er som inte heller visste.).
 
Nåväl, den kör mjukt, accelererar snabbare än blixten och ser vansinnigt snygg och cool ut. Det är ögongodis, jag erkänner. Skulle jag skaffa egen? Njaa, alla gånger jag hoppat ur sätet på grund av att motorn börjat tjuta och varnat för motorfel när det inte ens varit fel.. Den har nog orsakat en och annan hjärtklappning.
 
Det finns någonting speciellt med spaggefordonet. Allfatister finns överallt i hela världen. Blekinge är ovanligt nog det länet jag sett flest Alfa-bilar i. Idag har jag sett fem stycken i lilla Ronneby. FEM.
 
Efter att ha hämtat Max mötte vi en röd Alfa vid korsningen till vår, snart föredetta, lägenhet. Tanten bakom ratten stirrade udda. Som om hon inte visste vart hon skulle ta vägen. Det är alltid så när man möter någon i likadan bil. Alfatister reagerar på två sätt;
 
Vanligaste reaktionen är "Wow, en till av oss, vi är exklusiva! High-five för det!!"
 
Ibland trillar hakan ner till knäna på dem, ibland är det en tummen upp istället för vinkning/high-five.
 
Sen finns den reaktionen Max och jag såg på hemvägen. "Vafaan.. Är det också en..? Näe.. eller? Jaha, varför har jag inte den där också för?" De sneglar med andra ord.
 
Alfatister. Gotta love them.

När tv:n talar till mig, lyssnar jag

Den där reklamen för Casting Creme Gloss "delikata chokladnyanser" säljer inte in hårtoning. Jag kör på min naturliga hårfärg en stund till och spenderar pengarna på något annat. Något som stärker själen och förgyller även de tristaste timmarna med tvätten.
 
Mmmm.. Marabou!

Secret Hobo Spices

Efter en trevlig träff med tjejerna, en något sölig dock smakrik lunch och två farligt goda pajer, står lägenheten nystädad för Max hemkomst från Varberg. Jag har lagat en kycklingrätt som vi blev bjudna på för ett par år sedan. Nu doftar det himmelskt, inte minst förföriskt i hela hemmet. Då kan man säga att det blir en sak mindre för mig att tänka på ikväll.
 
Aslan har varit så kelig och go hela dagen (bortsett från hans kattlika spontanattacker) och därför gjort sig förtjänt av en egen delikatess. Utan kryddor. De små bitarna stektes separat och plockades väck innan jag tillsatte resten.
 
Nejdå han är inte bortskämd.

KATTastrofalt

Dagens dilemma; katten gjorde en stor specialare a la stinky som spridits i hela lägenheten. I vanliga fall hjälper det att öppna några fönster, MEN då kanske getingarna hittar in.
 
Hoppas min chaufför hämtar mig snart så jag kan komma bort och andas in pizzaflottet från alla pizzerior i stan istället (ett trettiotal stycken i lilla Ronneby - ingen pengatvätt där inte).
 
Ja ja jag förlåter väl dig

Spanskan och After Sun

När man är sådär lagom nöjd med sig själv för att man kan översätta allt som står på AfterSun lotion-flaskan från Gran Canaria. Det inkluderar all fintext på baksidan.
 
Till hösten kommer jag hänga med i spanska konversationer. Vänta bara.
 

Risker man inte bör ta

Idag står tre saker på schemat; Trevligt sällskap och bak med Cata, disponering av mina H&M-kuponger (hey man måste ju passa på) och först och främst förnyelse av p-piller. Jag har avbokat besöket tre gånger i följd på grund av jobbförfrågan. Jag har inte längre råd att avboka.
 
Nästa år skall jag förnya receptet när jag har minst två kartor kvar. Vänta, det sa jag i fjol också..
 
Få tabletter kvar. Allra sista kartan.
Vaddå sista-minuten?

LCHF Recept

Flytten till trean närmar sig och vi börjar dra ner på handel och istället rensa frysen. Igår hittade jag wokgrönsaker. Något trist att äta bara det med nudlar, så jag köpte kyckling.
 
Innan jag begav mig mot Willy's letade jag recept på nätet. Jag letar alltid via bilderna på Google, då ser man direkt hur tilltalande en rätt ser ut att vara. Fann en bild som ögonblickligen fångade min uppmärksamhet. Så jag klickade genast in på den sidan -  en lchf-sida! Plötsligt brydde jag mig föga om receptet.
 
Jag höll mig kvar på sidan dock och skrev ned receptet med lite finjusteringar. Rätten var enkel att laga, gick hyfsat snabbt och jag måste erkänna en sak;
 
LCHF-mat är väldigt gott...
... bara man tillsätter ris, pasta eller potatis i mängder.

Gås med smör?

Måndagen bjuder på ett flertal viktiga mejl och samtal. Livsavgörande sådana. Som tur är fick jag - håll i hatten - hela fyra timmars sömn inatt. Det är mycket med tanke på all sömnbrist jag haft under senaste tiden. Lyckligtvis känner jag mig inte lika off och velande idag. Tänker dock skicka iväg mejlen till en nära vän innan för granskning utifall att.
 
Tills kaffet kickar in sitter jag och funderar över en sak; varifrån härstammar ordet smörgås?
 
Igår medan Max och jag frossade i oss två stora bitar smörgåstårta var, som "lättare kvällsförtäring" under kvällen, kom vi in på den frågan. Var det en gås som uppfann smör? Knappast. Blev gässen godare med smör, och var dem först med att bli tillagade i det? Kanske.
 
Om någon har svaret hojta gärna till, antingen till mig eller Max. Vi är båda vansinnigt nyfikna. Han må i och försej ha kommit över den frågan, men inte jag. Jag söker svar.
 

I rest my case

9gag.com idag...
 
 
Fullkomligt oundvikligt. Star Wars sprider sig till mig som pesten. Jag är smittad.
Nåväl kunde ha varit värre - jag går åtminstone inte på lchf.

Peace Jar Jar Binks

I vernissage-inlägget höll jag en av mina teckningar från barndomen hemlig. Det var en väckarklocka, ett slag i huvudet som fick mig att öppna upp ögonen. Däremot inte helt oväntat.
 
Jag har alltid haft vaga minnen av Star Wars från mina yngsta år. När tv:n skrämde mig med Yoda. Darth Vader minns jag självfallet mycket väl. Han skrämde mig dock inte lika mycket.
 
Jag ignorerade de minnena. Alla har vi ju så många barndomsminnen som inte behöver betyda något särskilt. Jag minns exempelvis att jag pekade på en överviktig man som gick framför mig och mamma en gång på väg till Råbycentrum, och jag frågade henne om alla "tjockisar" jämt hade ont i magen. Det betyder knappast något.
 
Star Wars minnena tror jag dessvärre är svaret på mitt undermedvetna tycke för filmerna. Det har funnits flera tecken. Bland annat då en av mina favoritreklam var för Volkswagen Passat. Jag har även drömt små snuttar av Star Wars under alla mina 23 år, utan att egentligen förstå mig på något utav händelserna från dem. Bara att huvudkaraktärerna var inblandade.
 
För en månad sedan visade tv 6 alla filmer. Jag valde först att skratta och vägra, men streamingen gick ingen vidare och det slutade med att vi såg den ändå ty inget annat bra visades. Vi såg faktiskt allihopa. Den senaste som skulle visas en fredag var skrämmande och pinsamt nog att erkänna, efterlängtad. Men bara lite.
 
Det var en störning och brus under hela filmens gång. Jag blev tokig. "Vafaan! Så får de inte göra, vi måste se den här!" Max gav upp på direkten medan jag valde att sänka ljudet helt och läsa texten. Inte lika spännande inlevelse dock. Jag gav upp efter en längre tid och var rasande på 6:an. Jag var säker på att de antingen gökade sönder allt i kontrollrummet. Alternativt att någon glufsade i sig kaffe och spillde över hela kontrollbordet. Vad som än orsakade bruset drev mig till vansinne.
 
Jag var lättad först jag visste när den skulle sändas på nytt. Med ljud.
 
Så reagerar ingen vanlig människa. Jag fruktar att mitt undermedvetna alltid har varit en Star Wars-nörd. Betyder det att jag kommer se den sjunde Star Wars-filmen så fort den har premiär på bio? Vi får se.
 
Jar Jar Binks, varför ritade jag dig? Kan det inte vara en slump istället för en smärtsam nördutveckling?
 
Jag skyller lite på Family Guy. Och radion i köket på jobbet som häromdan snackade Star Wars. Jag kan inte fly undan det! Kanske lika bra att ge upp..

Betoning på Längtan

Imorse vaknade jag med ett kvalfullt sug som aldrig förr. Jag var inte hungrig, men jag behövde det. I brist på självbehärskning skulle jag försöka spela stark och vägrade (kunde inte! Dels på grund av bussen som skulle åka till Karlskrona inom kort, dels på grund av att allt var stängt halv sju på morgonen) falla för suget.
 
Sammanfattning av dagen:
 
* Någons mökmoln svävade i luften innanför entrén på jobbet medan den försenade färdtjänsten inväntades otåligt. Det stank i några sekunder, men kändes som evigheter i Peter Griffins navel.
 
* På sjukhuset hostade en förkyld man upp gul gegga i samma väntrum som vi befann oss i.
 
* Jag klappade tidigare en främmande utekatt som sedan visade sig ha lite småkryp fast i pälsen. Aldrig tidigare har jag vid så många upprepade tillfällen nuddat insekter.
 
* Passerande vår cigarettgalna flodhäst till granne kunde jag svära på att det stänkte svett från hennes flottiga fingertoppar när hon snabbt försökte kasta iväg cigaretten och dölja det faktum att hon återigen rökte vid vårt fönster.
 
En del är kräkmagade mesar som skulle tappa aptiten efter minsta lilla och onekligen svimmat av allt ovannämnt. Jag däremot är fortfarande sugen. Jag vill ha min Azteca!

Creepy Cat Lick

Utöver Aslans otaliga rabalder med bland annat fjärrkontrollen under nätterna har han börjat slicka oss. Från ingenstans. Det började för några veckor sedan. En eftermiddag efter att Max precis fingrat vax genom håret sniffade Aslan nyfiket innan han tog för sig.
 
"Lägg ned kattfan!" tolkades inte som ett hot. Snarare meningslösa, bortkastade små andetag som gick ut genom andra örat. Nonchalant och kaxigt fortsatte Aslan slicka obehindrat. Gången därpå var Max panna i fokus. Sedan min näsa. WTF?
 
Han är ingen lojal hund som slickar oss för att uttrycka kärlek. Han är en katt. Och katter slickar antingen sig själva för att bli rena. Eller så slickar de upp fisk- och kycklingbitar som ramlat på golvet under matlagning.
 
Vi frågar oss själva det här; Slickar Aslan oss för att han tror vi dör om nätterna och blir mat? Eller för att han anser oss vara smutsiga? Finns det andra potentiella orsaker bakom hans udda beteende?
 
Look at that huh. Look at that shit

Förförisk After Work-Look

Jag har aldrig känt mig snyggare än vad jag gör idag. Denna lyster är resultatet av ingen natts sömn, tack vare Aslans konstanta tassande efter bollen med bjällran (som vi förvisso köpte i avsikt att den skulle lekas med), inget smink, en slarvig uppsättning av håret aningen blött efter duschen, och inte minst nio timmar på jobbet plus en timme på svettosande bussen.
 
Skräckslagen tyckte jag mig se en vålnad när jag klev innanför dörren. Sedan kom jag på att det var min spegelbild; blek hy och mörka ringar. Och att jag inte tror på vidskepelser.
 
Godnatt dagsmänniskor! Innan Max kommer hem tar jag en cat nap med katten - som troligtvis kommer vakna och härja så fort jag sjunker in i sömn.

Rostig Zoegas

Efter två bloggfria dagar, glassfrosseri vid "hamnen" samt ett hårt intervallpass med bästa personliga tränaren; min sambo, påbörjar jag en ny vecka med en stor kopp kaffe. Kaffe som jag ivrigt och något nervöst väntat på.
 
Häromdagen trodde Max att perkolatorbryggaren gått sönder. Jag ville nästan gråta. "Ingen kaffe? - vi köper en ny bryggare ASAP!!" Lyckligtvis är han händig och lyckades få ihop botten igen. En gnutta ostabil, men man måste ge det ett försök.
 
Det första försöket var 6.25 imorse. Perkolatorbryggaren har inte läckt. Kaffet smakar lite annorlunda. Rostigt, men värmer lika lätt och jag får mitt dagliga koffeinintag.
 
Jag behöver mitt kaffe. I synnerhet såna dagar som dessa. När mobilen krånglar mer nu än den gjort på länge. Sedan igår eftermiddag valde min så kallade urgamla mobil att vägra samtal. Och sms. Alarmklockan funkar i alla fall, så den är inte helt värdelös. Och alla sparade Max-sms genom åren finns kvar i inkorgen.
 
Jag är inte arg på mobilen. Det här problemet beror onekligen till större del de gångerna jag råkat tappa den här och var. I olika höjder på olika underlag. Den har blivit misshandlad. Oavsiktligen givetvis.
 
Jag testar att stänga av mobilen. Igen. Ta ut SIM-kortet. Igen. Jag måste vara kontaktbar. Annars kallar jag på min sambo, han är som The A-Team. Igår till exempel hann vi träna tills lungorna kändes mörbultade, duscha, svepa proteinshake, tanka och köra till biografen i Karlskrona. Allt inom en timme! Min sambo är grym.
 
Håll nu tummarna att mobilen kan ta emot samtal igen. Tills dess är jag inne på facebook konstant för kontakt med omvärlden.

Elmia Game Fair

Det här är en sådan morgon jag gillar att vakna till. Solen skiner, jag smuttar (rättare sagt; halsar) mitt något för starka, svarta kaffe, och vaknade vrålhungrig. Igår töjde jag troligtvis en aning på magen. Men jag vore en idiot om jag vägrade gratis smakprovning av vilt. Vildsvin med någon gudomligt god sås i tortillabröd. Hade jag vetat om det i förväg borde jag letat upp ett gäng vegetarianer och radat upp dem att samla på sig smakprover av vildsvinkött åt mig. Det skulle de säkerligen inte ha någonting emot.
 
Viltkebaben för 100 kr styck däremot var mindre lyckat och gav mer brosk och lök. Visar bara att gratis ibland är godare och bättre än att spendera pengar. Stod "Oootroligt Gott!" vid kön. Redan då blev jag skeptisk. De måste sälja in det. Precis som alla dietdrinkar och snacks; Smakar okej men gör nytta enbart om man motionerar och äter hälsosam kost. (Det är sant, läs fintexten!) Hur vet man om resultatet då blir tack vare ens egen prestation eller drinken?
Jag kan en hel del om falsk marknadsföring. Jag har trots allt jobbat för Telesnor.
 
Jaktmässan var helt klart värt den långa resan. Emma och jag diskuterade att skaffa jaktlicens. Dock skulle jag inte kunna skjuta söta djur. Jag hade troligtvis bara skaffat egen bössa och använt den på skytteklubbens lerduvor och tavlor. Vilket jag redan gjort ett par gånger med Max bössa. Den som lever får se hur jag går tillväga med det. Jag gillar i alla fall att skjuta med stora bössor. Kanske inget oväntat, jag är ju halvamerikanska.
 
Som vanligt glömde jag ta kort vid ett flertal tillfällen och det blev hela tre stycken halvtaskiga foton. Jag som planerade kvällen innan att fotografera allt vi skulle spana på. Bland annat styckning och tillagning med Leif Mannerström. Råkade säga till en kollega att Per Morberg skulle finnas på plats. Blandar alltid ihop Sveriges Mästerkocks juryn. Nåja, tomato, tomata.

En het frestelse

Jag ser till att alltid äta en redig måltid innan kvällspassen på jobbet så jag orkar med allt. Mätt, belåten och försvunnen i min egen värld med musiken som dundrar i öronen på bussen dit, kliver jag sedan in till arbetsplatsen nöjd och redo att satsa allt.
 
Varje gång jag anländer blir jag dock hungrig. Eller sugen. Ibland har jag svårt att skilja dem åt. Då och då händer det att jag råkar frossa något förfärligt. Tills det att jag knappt kan röra mig.
 
Igår kväll var en sådan kväll. Men sen blev jag, mot alla odds, sugen på tacos i bilen på väg hem.
 
Tror jag åker i baksätet framöver. Igår hade vi lyckligtvis inte alla ingredienser till tacos hemma. Men en dag råkar vi kanske ha det..

Pajätartävling med Sebastian

Nattens dröm var något mindre normalt trots mina förhoppningar att envisa skallen min skulle komma med "vanliga" drömmar. Inatt var det pajätartävling med min idol och fansen, Järngänget.
 
Jag varken - håll i er nu - lyssnade på Sebastian eller var sugen på paj igår, så hur den drömmen blev till är och förblir ett mysterium. Om ingen har svaret?
 
Ganska nöjd var jag ändå att jag var bland de tre sista i finalen. Kanske ingen chock däremot. Jag älskar paj. Jag älskar att äta.
 
Vaknade innan vinnaren hann utses. Kanske fortsätter den inatt? Eller så drömmer jag kanske något annat sjukt. Huvudsaken är att jag vaknar med en gnutta vett kvar.
 

Min vernissage

Västeråsvistelsen har lidit mot sitt slut. The final touch av renoveringen är avslutad. Äntligen. Nästa tur upp blir för mer, ny renovering. Återigen. Det är lite som plastikkirurgi. Man är nöjd till en början, tills den stunden man ser något annat som ser förskräckligt ut och måste ändras. Vem vet, hela lägenheten kanske totalrenoveras i slutändan?
 
Vi har inte haft mycket tid till annat utöver handel på Beijer och Byggmax. Och något glas vin då och då för att hålla oss igång. Det tar på krafterna och helg är det trots allt även när man arbetar för fullt.
 
Vi hade dessutom lite tid för bläddring i gamla ritboken samt skoldagboken från barndomen. Det är som att gå på skattjakt varje gång vi är hos mamma. En massa grejer som vi inte trodde fanns.. fanns ändå sparade.
 
Skrev som en kratta, hade sådan sjuk fantasi och jag var uppenbarligen väldigt noga med att tydliggöra en av mina kompisars övervikt. Snällt, verkligen.
 
Tror ni inte jag drömde om bland annat Casper och Batman den natten? Dock ingen som förvandlades till en tiger på grund av något fuffens med vinet.
 
Jag ägnar den här dagen åt att packa upp, städa och handla. Och hoppas på normala drömmar inatt.

RSS 2.0