"Like an orgy in my mouth"

Det magiska ögonblicket när man avnjuter första tuggan av en efterlängtad pralin med marsiancréme i samma sekund den sjuka gubben till granne harklar och spottar utanför fönstret så det bara ekar om det. Föreställ er.
 
Åt jag upp den trots en nästintill kväljande minut? Faktiskt, men den fick stå ett bra tag innan jag kunde fortsätta. Jag tänkte att om jag ändå äter chilensk korv (förstå mig rätt, jag syftar på mat, Completos), som man lämpligt nog fick se detaljerat hur hela korvprocessen går till på tv häromdagen, kunde jag då uthärda sista pralinbiten. Den var min belöning för att laborationsrapporten hittills fått sig en bra start.
 
Det fina med choklad är att det finns mängder av otaliga ursäkter till att äta det; Som belöning, att kvickna till, må allmänt fantastiskt, och "... det kommer ju att bli gammalt snart, så bättre att äta upp chokladen än att slänga. Det finns ju människor som svälter och vi ska vara tacksamma för det vi har och äta allt vi tillförs!".
 
Jag ger den här högen max en vecka till. Om ens det.

Bara en siffra

Stundtals kan jag framstå som tantig. Jag har trots min unga ålder tröttnat att gå ut på krogen vid vissa tillfällen. Jag blir mer trött, än krökarglad av alkohol, jag gillar mandelkubb, finporslin, Laurel & Hardy och att mata änder i parken. Igår satt jag fängslad framför Antikrundan. Som en tant. Däremot var det repriset, som sändes klockan 1.15. Det hade ingen tant klarat av.
 
Ikväll ska det bevisas att ungdomlighet inte bestäms av en siffra. Vi ska hålla igång länge, och jag lägger mig inte tidigare än 2.00. Det är trots allt helg.
 
Puss och skål

Multitasking Queen

Jag är ett steg från att vara proffs på multitasking. Bara nu käkar jag mellis samtidigt som jag bloggar, samtidigt som jag mumlar nyckelord på naturkunskapen samtidigt som jag med jämna mellanrum klappar katten som återigen visar vem som bestämmer genom att sitta i knät på mig. Allt i ett är ett måste om jag även ska hinna unna mig ett par minuter från ett intensivt tvångsbeteende med nyllet ständigt i böckerna.
 
Senast jag publicerade något på bloggen var.. ja det kommer jag inte på nu. Men längesedan var det, och jag känner att jag missat en del. Och när jag säger missat så syftar jag på 2000-talets sätt att vara social; facebook. Vad händer vänner?
 
Själv har vi inte gjort så mycket sen sist. Får se, vi har vistats i Karlsrona, spanat bilar, provkört, shoppat (med måtta!) på Ikea. Vad mer..? Grannen ovanför oss har tjatat ut Zlatan-reklamen på högsta volym om och om igen och Max har redan förberett flyttstäd # 4. Ett av dem två sistnämnda handlingarna förvånar mig mer än den andra. Kan ni gissa vilken?
 
Kommer ni på den frågan direkt, har jag fler frågor ni mer än gärna får klura på åt mig och sedan komma med logiska förklaringar. Bara hojta om ni vill känna er kloka. Puss
 
                                                                                 
 

Studiemetoden

När allt tycks gå åt fanders med studier - gör det bästa av situationen. För min del var det ett besök hemma hos mattegeniet Emma och en klunk stärkande koncentrationsdryck. Plötsligt blev allt solklart.

Bra matte och dålig matte

De senaste dagarna har jag varit övertygad om att jag har någon mental rubbning. Bara matematiken har en effekt så kraftful och ihållande. Ena stunden är jag helt säker, jag löser alla problem utan svårigheter, och jag blir nästintill en kaxig optimist för att jag anser mig vara "grym på matte". Alltså, en självsäker nörd med löjligt brett leende.
 
Så finns det enstaka uppgifter, få sådana, men mäktigt irriterande. Plötsligt blir jag konfys, och fastnar helt. Jag ifrågasätter mina föregående problemlösningar och trots att de är korrekta så blir det bara fel på de här "hopplösa" uppgifterna.
 
I skolan är det en sak. Läraren får betalt för att stå ut med oss studerande. Hemma är det knappast kul för Max att leva med en plugghäst som går från att vara glad i ena stunden, utan någon som helst behov av hjälp, till en förvirrad och ursinnig sugga som behöver hjälp och förklaringar in i minsta detalj.
 
Sammanfattningsvis: Matematik suger. I alla fall i nuläget. Jag lär ha en annan åsikt kort efter min 10 minuters paus (som jag smart nog valde att tillbringa framför datorn istället för att ta en nypa frisk luft).
 

RSS 2.0