Tips för blivande husägare

Häromdagen såg vi skräckfilmen The Conjuring. Trots att ha sett 'Allo 'Allo innan var jag något tveklös när Max frågade; "Ska vi se den då?" och släckte all belysning, samt drog för gardinerna så att gatulyktorna inte skulle "förstöra stämningen". Jag hade föreställt mig hemska, skräckinjagande scener. Ändock blev jag inte lika rädd som väntat. Tacka vet jag Fawlty Towers som vi streamade kort efter filmen.
- Om Max skulle antyda att jag hade fötterna uppe i soffan och höll för öronen vid oförutsägbara, mörka scener, så hittar han på.
 
Max såg i överlag säker ut mestadels av spelningstiden. Han ansåg väl att om det nu vore så att man gör sig mer mottaglig av Labans onda tvilling och resten av dem för att man ser sådana filmer, så vore jag ett betydligt lättare offer som ateist.
 
Nåväl nätter har passerat och det enda som hållit mig vaken var natten till onsdag när jag hade Peter Griffin's Iraq Lobster i huvudet, vid upprepade tillfällen som kändes som timmar. Men hey, hellre det än att vara vettskrämd.
 
Skräckfilmer må vara usla i överlag, med b-skådisar och det enda som regissörerna fokuserar på är just de spontana dörrsmällarna, när strömmen går osv. Med andra ord, ingen vettig story. Däremot lärde jag mig en del av filmen;
 
# 1. Hittar du ditt drömhus vare sig det är via Blocket, någon mäklare eller dylikt, så leta upp en gammal klasskompis eller föredetta chef/kollega du haft någon dispyt med och be denne kolla upp huset åt dig. Kommer de inte tillbaks beror det troligtvis på att någon demon slukat honom/henne. Då vet du att det är bäst att leta vidare.
 
# 2. Har du och din familj husdjur som vägrar kliva in i huset, ta det på allvar.
 
# 3. Att bortförklara en dörrsmäll på grund av korsdrag är en sak, men att försöka blunda för klappande händer från ingenstans när du är ensam i rummet är en helt annan sak. Fly!
 
 

RSS 2.0