Det finns ingen nåd

Det finns musik som tjatas ut på radiostationer, musik med mycket bas och beat som alkoholpåverkade ungdomar dansar till på krogen, musik som spelas i bakgrunden på reklam och/eller filmer, artister som får fjortisar att svimma i några år, tills de växer upp och inser vilken smörmusik de en gång i tiden beundrade.
- Och så finns det musik, ljuv, berusande musik som blir till en livsstil. Musik som aldrig glöms bort efter några år, utan frodas och väcker en ständigt expanderande entusiasm och lycka inombords. Musik som man vill dela med sig till andra för att de ska få njuta lika mycket som en själv av de oemotståndliga tonerna. Jag talar givetvis om Nåden.
 
Ett band jag senast lyssnade på live i Stockholm den 31:a januari 2013. Man kan säga att jag är något angelägen om att höra dem spela igen. Jag har missat några spelningar och det ser ut som om jag gör det även i sommar. Hmm.. gig på korttidsenheter för äldre vore ju något. Not. Jag börjar misstänka att det vilar en förbannelse över mig, som ser till att jag missar samtliga gig. Jag ger det något år innan jag drar den slutsatsen.
 
Tills dess kan jag inte göra mycket annat än att tröstäta inatt på jobbet.
 
 

"Spännande sommarjobb för dig som gillar att utnyttjas"

Den härliga solen fortsätter värma stan och jag kan tänka mig att det känns underbart mot huden.  Enda nackdelen att jobba natt.. man vaknar sent under dagen. Funderar på att lägga ut en annons på nätet..
 
"Söker för kunds räkning en vaksam och engagerad solvakt. Det är meriterande om du gillar att vistas ute i solen hela dagen och är fysiskt stark, då förflyttningar från rygg till mage kan förekomma. God social kompetens är ett krav då kund vid vakna tillfällen måste få prata och avskyr tysta minuter. De vakna timmarna varierar beroende på hur mycket eller lite kunden haft att göra på sitt jobb. Viktigt att du inte har några allergier mot envisa idioter, då kunden bär på amerikanska gener. Arbetstiderna är förlagda dagtid mellan 8.00 och 17.00. Fast lön (diverse bakverk) inklusive rörlig lön (vin/öl)"
 
Med en solvakt kan jag få njuta av solen när den är som starkast och ta igen sömn på samma gång. För svensken i mig vägrar gå miste om fler soltimmar.
 
Nu väntar en lättare frukost.. eller lunch (?) innan Max och jag åker ut på en sådan där parmiddag som alla pojkvänner fullkomligt älskar.

RSS 2.0