Frihet som heter duga

Vänner såväl utanför som vänner på facebook kan intyga att den här veckan varit annat än trevlig för min del. Tre prov och en inlämningsuppgift. När jag kikade i almanackan fick jag ångest och började ladda mentalt; Vad göra? Andas, köpa chips och choklad (vad är frukt?), brygga kaffe varje timme och gör sådant som ger extra energi helt enkelt.
Jag bävade verkligen inför den här veckan. Jag hade hellre utsatt mig själv för vilken annan plåga som helst om jag bara slapp skolans alla måsten.
 
Jag är pedant, men hade hellre rubbat den alfabetiska ordningen som bland annat kryddorna som står i och låtit dammsugaren stå orörd.
Jag sägs vara nymfoman, men hade hellre gått hela tre dagar utan ligg.
Jag har ett sjukligt mat- och snacksberoende och blir svimfärdig om jag går knappt två timmar utan att äta någonting, men jag hade hellre matstrejkat.
 
Jag hade alltså offrat mycket för att slippa skolan. Men den var oundviklig och det fanns ingen vettig anledning att lida desto mer. Jag bet ihop och det tog äntligen slut. Den tunga skolväskan åker av, och mascaran åker på. Nu tar jag helg. Skål!
 

RSS 2.0