Konstiga ljud och nattprat

Under veckans vistelse i Västerås bor jag hos min syster. Hon bor i en tvåa, som är precis lagom stor. En sak jag uppmärksammade inom den första timmen, var alla udda, somliga oförklarliga, ljud. Att hissen låter är inte otippat, då den står intill hennes lägenhet. Men ibland hörs andra ljud, vissa högre än andra. Det kan vara allt från ett kort pip till ett mer långvarigt dunkade, som tycks komma från hallen. Hon har grannar, men att skylla på dem, när det kommer ljud just inifrån Erikas lägenhet kan vi inte trösta oss med grannens oväsen.
 
Jag har större delen av veckan planerad, förutom ett par timmar varje dag. I detta nu är klockan 14-16.00 sådana oplanerade timmar. En normal person hade då spelat musik, sett en film eller helt enkelt gått ut, för att fördriva tiden och lättare ignorera alla läten. Men, vad gör jag? Lyssnar på Mr. Nightmare på Youtube. Och för bara tre minuter sedan föll ena persiennen ned. Kan inte påstå att jag hoppade upp till taket, men jag var knappast oberörd av den händelsen.
 
När jag har sällskap i stan eller är hemma hos en vän, så är det lugnt. Men trots Erikas sällskap om kvällar och nätter, i den här lägenheten, så är det minst lika otäckt. Hon har alltid varit en sådan typ som pratar i sömnen, ibland kan hon till och med sätta sig upp och stirra ut i intet, eller se in i ögonen med uppspärrade, något skelögda, ögon.
Andra natten här sade hon "Nej Sara! Nej, nej, nej..". Natten därpå sade hon "Måste jag... döda!". Den gången kunde jag inte låta bli att försöka kommunicera med henne trots att hon sov, med frågan; Måste du verkligen döda, Erika? med responsen "Ja...".
 
Nåväl natten till idag vände det. Hon bytte även språk med repliken; "Probably.. not the wrong action..". Vad nu det betyder. Engelskan har nog mamma påverkat, då hon och Erika pratade innan Erika lade sig.
Man kan aldrig förutse hur nätterna här kommer att utspela sig. Ikväll vankas skräckfilmer med en gemensam vän till oss. Kanske säger Erika något riktigt kusligt bara för att skräckfilmerna blir det sista hon ser innan sängdags. Time will tell.

Sär skrivning

Till alla "särskrivare" därute:
 
Söt potatis
 
 
Skit gott
 
 
Fett läskigt
 
 
Jätte snabbt
 
 
Par middag
 
 
Bindnings tid
 
 
Shopping tur
 
 
Ni är idioter.

"Vintern" av en vinterhatare

Biltema har redan börjat med glitter, rött pynt och julstämning
Troligen för att lättare förtränga många kunders bittra återlämning
 
Temperaturen sjunker och mörkret faller
Kärringar samlas med glögg och kan utbyta skvaller
 
Allt blir vitt, allra främst huden på grund av försämrad cirkulation
Årstiden ökar risken för frossa, sendrag och urinvägsinfektion
 
För att inte nämna rosslig hosta och hudirritation
Nu om någon gång är det läge för en vitamininjektion
 
Ögonfransar och bryn kan komma att bilda frost
Ta då en varm kopp irish coffee och säg prost
 
Naglar slutar växa och intar en kall nyans av cyanos
Bäst att kämpa och inte drabbas av någon form av psykos
 
 

RSS 2.0