Konstiga ljud och nattprat

Under veckans vistelse i Västerås bor jag hos min syster. Hon bor i en tvåa, som är precis lagom stor. En sak jag uppmärksammade inom den första timmen, var alla udda, somliga oförklarliga, ljud. Att hissen låter är inte otippat, då den står intill hennes lägenhet. Men ibland hörs andra ljud, vissa högre än andra. Det kan vara allt från ett kort pip till ett mer långvarigt dunkade, som tycks komma från hallen. Hon har grannar, men att skylla på dem, när det kommer ljud just inifrån Erikas lägenhet kan vi inte trösta oss med grannens oväsen.
 
Jag har större delen av veckan planerad, förutom ett par timmar varje dag. I detta nu är klockan 14-16.00 sådana oplanerade timmar. En normal person hade då spelat musik, sett en film eller helt enkelt gått ut, för att fördriva tiden och lättare ignorera alla läten. Men, vad gör jag? Lyssnar på Mr. Nightmare på Youtube. Och för bara tre minuter sedan föll ena persiennen ned. Kan inte påstå att jag hoppade upp till taket, men jag var knappast oberörd av den händelsen.
 
När jag har sällskap i stan eller är hemma hos en vän, så är det lugnt. Men trots Erikas sällskap om kvällar och nätter, i den här lägenheten, så är det minst lika otäckt. Hon har alltid varit en sådan typ som pratar i sömnen, ibland kan hon till och med sätta sig upp och stirra ut i intet, eller se in i ögonen med uppspärrade, något skelögda, ögon.
Andra natten här sade hon "Nej Sara! Nej, nej, nej..". Natten därpå sade hon "Måste jag... döda!". Den gången kunde jag inte låta bli att försöka kommunicera med henne trots att hon sov, med frågan; Måste du verkligen döda, Erika? med responsen "Ja...".
 
Nåväl natten till idag vände det. Hon bytte även språk med repliken; "Probably.. not the wrong action..". Vad nu det betyder. Engelskan har nog mamma påverkat, då hon och Erika pratade innan Erika lade sig.
Man kan aldrig förutse hur nätterna här kommer att utspela sig. Ikväll vankas skräckfilmer med en gemensam vän till oss. Kanske säger Erika något riktigt kusligt bara för att skräckfilmerna blir det sista hon ser innan sängdags. Time will tell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0