PMS Cravings?

Tidigare var jag ute och handlade. Jag köpte varor som håller på ta slut här hemma, däribland nutella, jordnötsmör och majonnäs. Kvinnan i kassan sade inte mycket mer än den totala summan, men att döma på hennes blick kunde jag ana att hon misstänkte att jag planerade en mycket ovanlig kombo-smörgås. Ibland händer det att jag köper annat, som en flaska olivolja, eller buljong. Men hemma finns det gott om sådant.
 
Väl hemma kom jag på att jag ska göra Rocky Road om ett par dagar, något jag hade glömt helt. Knappt en halvtimme senare gick jag tillbaks till affären och köpte välbehövliga ingredienser:
 
Bortsett från chipsen, som låg på hyllan intill kassan och frestade mig, så är resten till Rocky Road.
Men, det visste ju inte samma kvinna bakom kassan. Som om det inte vore nog fattades en ingrediens till Rocky Road, nämligen minimarshmallows. En kille vid syndarnas hylla sade att de var slut. Han hade heller ingen aning om när de skulle få in dem igen.
 
Under tiden som kvinnan bakom kassan scannade in varorna passade jag på fråga; "Ni råkar inte veta när ni får in fler minimarshmallows?" Jag kunde ha förklarat att jag skulle baka, men under de fem åren jag bott här i Blekinge har jag märkt att kallprat med kunder inte är något som värderas. Dessutom var det något underhållande att se minen på kassörskan. Onekligen udda och oförglömlig.
Hon trodde antingen att jag var ett sådant pms fruntimmer som passar på moffa när det finns en "rimlig ursäkt". Eller så suckade hon bara "Amerikaner..." för sig själv.
Nåväl, jag har allt jag behöver nu! Nästan.

RSS 2.0