Vacker, men lömsk

Vid ett tillfälle i livet kommer några falla för en skönhet olik den man vant sig vid. Den här skönheten är ny, färgglad och doftar. Det betyder inte att du inte tycker om den andra längre, du inser bara att ibland är den nya skönheten trevligare att titta på. Vissa nöjer sig där, med att endast titta och hålla sig till den man hållit kär längst.
Andra inte. Andra låter sig bli blinda och ser inget annat än skönhet och känner doften. Det här leder i sin tur att man får mer skit än vad man kunnat ana innan bekantskapen. Men då finns inget återvändo. Det är bara glömma att gå tillbaka till hur det var förr, innan den lömska skönheten fångade dig. Nu är det som det är, en skönhet, men som kan utstråla något falskt och du ser inte längre det som faktiskt är.
 
- Basilika, du kan få även de mest osunda rätterna till att se vackra och nyttiga ut!

Det trånga hålet

Hål. Många som vi gillar och behöver, andra vill vi inte veta av, som hål i matkassen efter en storhandel. Så finns även hål som vi skapar av ren nöjes skull. Inte minst hål som får oss att trotsa det enkelriktade..
 
Tidigt under 2000-talet fick jag för mig att det var coolt med fler än två hål i öronen. När jag var 14 år hade jag fem hål, tre i det högra örat, två i det vänstra. Just det året var jag tydligen inte lika pedant och sjukligt fixerad vid att hålla allt i jämna tal, som jag är idag (i synnerhet när det gäller volymen på tv:n, fan den som nöjer sig med volym 5, 7 eller 11 etc). Det där med fem hål i öronen varade knappt ett år dock, då jag insåg att två, ett i varje är finast, varpå jag fattade beslutet att låta de andra växa igen.
 
Hursomhelst, häromdagen kom jag att tänka på att min vänstra hand är nästintill hopplös. Den finns där och bistår höger när det behövs, men ensamt fungerar den inte någon vidare. Jag kan som mest äta en smörgås med vänster hand, men även då tycks vänster vara efterbliven och knappt hitta till munnen. Vad är då bättre än att öva upp vänster hand?
Idag antog jag en utmaning; sätta i örhängen med vänster - och enbart vänster hand! Höger fick inte bistå det minsta. Klart! MEN, när jag sedan tittade i spegeln satt örhänget i vänster öra längre bort. Då insåg jag att jag fortfarande hade två hål i vänster öra, men konstigt nog inte i höger. Vänster öra är visst också efter.
 
Den senaste tiden tycks det vara något märkligt med Vänster.. mer än vanligt.

15 minutes of fame

Det är alltid lika spännande när Ronneby hamnar på riksnyheterna. PFAS var förvisso ingen rolig nyhet, men nog kände hela Sverige till Ronneby kommun efter det.
 
Tänka sig att vi kom med igen igår! Ronneby, av alla hålor, uppmätte årets hittills varmaste dag. Det förklarar en hel del, bland annat varför jag praktiskt taget ville kasta av mig inte bara dunjackan, utan alla mina kläder överhuvudtaget och hoppa ned i ett isbad - vilket inte är likt mig. Jag drog dock slutsatsen att det inte vore läge att springa omkring naken hemma hos min väninna (det hade jag trots allt redan gjort hos en annan vän efter att jag upptäckte en livlig fästing på vänster arm, varvid jag fick panik.. men det är en annan historia.) och hennes tre veckor gamla son. Visst hans syn är inte den skarpaste ännu, men det vore säkerligen traumatiskt nog ändå, om inte annat för min väninna. Efter den långa promenaden lyckades vi båda svalka oss på ett mer anständigt sätt, ironiskt nog med hett kaffe, till eftermiddagsfikan och öppen balkong.
 
Lyser solen över Ronneby idag då? Inte lika mycket, men vi var i alla fall kända igår. Se upp Stockholm!

RSS 2.0