Star Wars bland annat

Kvällen innan vi såg den senaste Star Wars-filmen, The Force Awakens, bakade jag en Darth Vader-kaka. Jag såg ingen anledning till att låta bli. Jag skrattade lite för mig själv när jag kom på citat att använda till exempelvis en gäst som först nekar en bit av kakan. Då hade jag kunnat säga; "It is pointless to resist". Och skulle Max ta en för stor bit och inte orka äta upp den hade jag kunnat citera från nya filmen "I will finish what you started".
Det blev dock inga citat, men kakan blev utöver förväntan. Jag var nöjd, Max var nöjd, och ett gäng andra killar, som också fick varsin bit, var också nöjda. Dessvärre kunde jag inte säga detsamma om filmen. Disneys prägel gick inte att missa:
 
#1 Det var dåliga repliker som skulle tolkas som humoristiska, men som jag inte ansåg vara ett dugg värt att ens flina över. Den första "skämt"-repliken kom från en viss Poe, men som bara fick mig att sucka av besvikelse. De tidigare filmerna hade lite humor, stunder då man satt och log, men de var äkta och av bra kvalitét, det var rätt humor. Det var Star Wars-humor. Den här filmen har Disneys-tolkning-av-Star Wars-humor, tillika dålig humor.
 
#2 BB-8, en ny droid var för söt. Efter filmen (för som vettiga människor med hyss, som vi, så sade vi inte ett knyst under filmvisningen) kom vi fram till att både Max och jag tyckte BB-8 var nästan lika söt som en katt som man bara ville klappa och kela med. På det sättet ska man inte se en droid.
 
#3 Samma visa, been there done that. Förutsägbart. Jag tycker inte att filmen sög helt och hållet (till skillnad från Max som uttalade högt om sitt missnöje; "It sucked!" under eftertexterna). Det var i alla fall trevligt att se bekanta ansikten som Han Solo, Leia och Luke Skywalker igen. De deltog i de, enligt mig, bästa Star Wars-filmerna. Inte minst var R2-D2, C-3PO och Chewbacca med. Det är så det ska vara, så där gjorde Disney inte en fullkomlig miss.
 
#4 Sedan när blev Stormtroopers skickliga på att träffa? Och sedan när har man fokuserat på en skadad Stormtrooper, som i sitt sista andetag drar sin blodiga hand längs med masken på en annan? Och, sedan när har en Stormtrooper tänkt att "Nej, nu ska jag lämna den mörka sidan och kämpa för de goda!"?
 
Nåväl, nu har vi sett den på bio, i det som kan vara Sveriges bästa biograf. Säg vad man vill om Ronneby-hålan, men biografen är näst intill perfekt.
 
Jag tänkte skriva mer om annat, som kommande högskoleprov och sådant som skrämmer mig inför det här året, men även om annat som jag ser fram emot i år. Klyschiga kommentarer om det nya årets förväntningar, ni vet. Men jag orkar inte sitta vid datorn längre. Istället ska jag leta upp grannfan som, för tredje året i rad, lämnat sin torra gran på innergården!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0