Ge och ta

Förhållanden. En del tänker på vänner. Andra tänker på två individer så kära och samtidigt kåta på varandra som två kaniner. Vissa tänker på annat. Oavsett relationstyp så är det viktigt att visa att man uppskattar varandra. Att ge och ta. Låt säga att en vän bjuder på middag, och den andra tar med, och bjuder på vin eller dessert. De kompenserar för varandra. Likaså par.
 
Jag gillar att tro att de flesta förhållanden har en viss balans. Att båda får och ger lika mycket tillbaka. Ett klockrent exempel är att dra likheten mellan sodomi och parmiddagar. Kvinnan får inte nog av den ljuva tillfredsställelsen av att umgås med andra par. Måhända att kvinnan bokstavligen får ta de första stegen och släpa med sig mannen utanför hans comfort zone och istället knuffa in honom genom dörren till det andra paret för middag. Han vill helst låta bli, men slinker in till det andra parets hem tillslut. Väl där ler han ändå artigt i sken av glädje samtidigt som han räknar ner tiden, gråter inombords och håller andan. Timmar senare är dubbeldejten över, kvinnan är nöjd och mannen lättad. Sodomi är den kompensation som skapar balansen. Kvinnan är lika emot det som mannen är mot parmiddagar, men hon kommer inte undan. Rättvisan skall skipas.
 
Den ena skillnaderna mellan sodomi och parmiddagar är att det i ena fallet handlar mer om minuter medan det andra om timmar. Andra skillnaden är att mannen vid förfrågan åtminstone kan komma med kommentaren; "Om det gör dig glad så...". För om vi kvinnor skulle säga det i sängkammaren vore det att vara en party pooper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0