Ett perfekt avslut på en bra vecka

Flott middag med cola, följt upp av vin och.. ja vin. Resten angår er inte.

Vanilla Face

Håret är nu redo för halloweenfesten hos Petro! Om inte det här ger ens minsta bleka aning på vad, eller vem jag klär ut mig till nu i år, så vet jag inte vad. Borde kanske tagit kort direkt dock, istället för efter jag legat på Max knä.. Oh well.
 
Jag har till och med vägrat solarium i två månader för bästa möjliga resultat. För engagerad? Var går gränsen egentligen?
 
Allt som behövs nu är färgade ögonbryn och en smalare näsa. Plastikkirurgi är inte min grej, så jag ska se hur make-up artister skapar illusioner. Hur svårt kan det vara?
 
Nästa år blir jag blondin. Kan ju inte vara en mörkhårig Alice i underlandet.
Prepare yourself, Ronneby - jag ska se till att vårt utklädda gäng härjar i stan!

Jag är ingen kräsen tjej

Jag vill inte ha märkeskläder och 10 000 par skor. Jag vill inte äta ute dagligen på finaste restaurangen (där man för övrigt - spoiler alert! - inte vet säkert hur färsk maten faktiskt är, eller hur rena händer kockarna har. Eller om de är snuviga och dregglar. Tacka vet jag Gordon Ramsay och hans restaurangbesök...) Det behöver inte se fint ut. Det ska smaka bra. Mer än så behövs inte för min del. Och det är trots allt torsdag. Pannkakorna skiter jag dock i efter ärtsoppan.

Passar på greppa tag i lammkött när Max är iväg

Efter ett hårt träningspass tar jag gärna för mig rejält. Känn avundsjukan, Sverige! Detta klår köttbullar och potatis.

Poppa till det

Tror Wellness börjar lista ut vad som fångar min uppmärksamhet i mailinkorgen. Inte mycket av en popcornfrossare dock, så jag väntar ivrigt tills de har nyheter om chips och mjölkchoklad. Och öl. Glass också, nu när vi ändå tar upp lite viktiga godsaker i vardagen. Låter jag som en bortskämd liten skit som vägrar popcorn? Jag gillar å andra sidan cheddarpopcorn, så jag får väl gå ut och köpa det. Måste trots allt tänka på hälsan.
 

Sugarbrunch

Efter en sen kväll och hemkomst klockan 3.00 råkade vi sova till 12.30. Vi valde att köra på brunch. Perfekt tid, och vi hade croissanter att värma med smält ost och skinka. Ingen Hungry Man's Breakfast på The Blue's Diner, downtown Melrose. Men lagom nyttigt och mättande. Sen kom Max ihåg att jag bakade igår. Så det blev en brownie på det. Eller två. Nåväl. Han får skylla på mig och mina jänkargener. Även om det var hans idé.
 

Feel the Beat

Ett steg närmare till en komplett musikhörna. Fåtölj att slappa i medan musiken spelas sökes ännu. Men vi är nästa där. Tack Max!

Igår kväll fick jag suga redigt

Vi har tagit farväl till sommarens förbrukade sängkläder som inte längre höll måttet. Igår plockade vi fram vintertäckena, lade in de gamla i påsen och sög ut luften, så dem är så gott som nya till våren 2013. Perfekt.
 
Allt som behövs nu är en tystgående dammsugare. Välkommen hösten!

Mördad kyckling

Är jag verkligen så pass blind utan mina tv-glasögon, eller tror vissa av er också att det står "mördad" när ni handlar?
 
Det sker nog inte lika grovt som på KFC, så min gissning är att Kronfågel mördar med omsorg.

Max är helt nöjd över sin storlek

Jag förstår honom. Verkligen. Och jag söker egentligen ingen förbättring. För närvarande har vi matchande mobiler. Medelstora. Hur mycket aaww:ade ni inte precis?
 
Max vill uppgradera sig och tycker det är dags att införskaffa sprojlans nya, moderna mobiler. Jag kommer med samma, vanliga respons; "Skaffa ny mobil om du vill, men min funkar fortfarande och jag är helt nöjd" Tantvarning? Svaret vore JA om man frågade vilken fjortis som helst. Men vad har en fjortis åstadkommit, förutom att vara osocial på sociala tillfällen, med nyllet ständigt i mobilskärmen? Eller att måla på fem tjocka lager, för mörk foundation - även på läpparna och grimasera som om de är bajsnödiga på varje egofoto? Jag skiter fullständigt i om fjortisar tycker jag är gammal och uncool.
 
Seriöst, vad gör jag egentligen med mobilen? Jag ringer. Och sms:ar - dock ytterst sällan. Sen lyssnar jag på musik. Inget annat. Jag kan lika gärna ha gamla, hederliga Nokia 3310. Men då behöver jag separat mp3-spelare. Nåväl.
 
Max insisterar ändå att vi ska ha nya mobiler. Enda nya jag i så fall kan tänka mig är Noten. "Onödigt stor" tycker Max och säger att storleken vi har på våra är lagom. Men heck no, det ska vara stor skärm. På så vis ser jag allt, och slipper kisa, eller trycka fel som jag alltid gör på den förbannade pekskärmen. Vad hände med knapparna?
 
Nä, nu lägger jag ned tantsnacket. Jag har sagt mitt. Antingen min nuvarande, eller Note.
 
                                                       

När pojkvännen pokar för mycket

Tro det eller ej, men även jag sätter en gräns på hur mycket Max får poka mig. Okej under vissa omständigheter. Det beror helt enkelt på vad som pokas av vad. Eller hur länge man står ut med ett finger pokandes på till exempel Lois Griffin-näsan. Det jag inte står ut med dock är när jag inte kan gäspa på grund av Max finger som ständigt ska hindra mig.
 
 
Testa själv. Omöjligt. Sen går det inte ens att gäspa när han väl är i andra rummet. Första misslyckandet förstörde de andra chanserna. Var går poking-gränserna för er? Vad får pokas och inte pokas?

Äkta och repliker

För första gången kände jag ingen bloggstinens trots en frånvaro på tre dagar. Varför? För att vi har haft en underbar helg! Lördag morgon packade vi det sista och åkte mot Lund. Hamnade på ett riktigt hotell. Äkta, till skillnad från Bajamajan i Stockholm. Efter den helgen lovade jag mig själv att aldrig klaga på något annat, tillfälligt boende. Vare sig det vore ett hotell, någons bäddsoffa eller härbärge.
 
Vi hamnade på ett hotell med eget badrum! Jag var så nöjd! Det är väl det enda positiva med Metro "Hotell". Att man blir glad av allt annat i livet, bland annat deras konkurrenter, som överklassar Metro helt!
 


Mot kvällen blev vi bjudna på middag hos Oscar och Hanna. Kräftskiva. Jag som aldrig någonsin ätit kräftor förr, och hade ingen aning hur man gjorde. Nåväl, monkey see, monkey do. Mina bordsgrannar lärde mig. Och alla snapsvisor hjälpte mig komma över kräftans insektsutseende. För barnsligt sagt av mig? De ser ju ut som kryp! Fast större.
 
Det var en mycket trevlig kväll som slutade på McDonald's vid 3.00. Något som kunde suga åt sig all alkohol vi druckit, och förbereda oss inför en dag i Malmö och Tutankamuns utställning av graven och skatterna.
 
Aslan välkomnade oss hem, och söndagkvällen tillbringades i soffan. Bara jäs och mys. Typ som nu. Det är nog dags att fortsätta med ärenden dock, och ett litet experiment jag har på g. Inget stort, men jag kräver perfektion när det gäller vissa saker.
 
Cheerio!

Till alla er som inte kunde sova efter svansolyckan

Det var hundens tuggleksak. Nu kan ni pusta ut och få en god natts sömn framöver. Jag har kunnat sova, men bara haft sjuka drömmar. Bland annat att min syster var Paul McCartneys chaufför, och att jag stack en gammal tant, som hotade och stalkade Max i Gran Canaria, med knappnålar. Undrar om inte jag skulle föredra sömnbrist än de drömmarna?
 
Peace my Lord

Borde jag skrivas in med tvångströja?

Varit uppe sedan långt innan tuppen och njutit av en lång dusch, kaffe och kattkel. Tyst och lugnt. Som det ska vara en sådan vacker morgon när solstrålarna lyser upp hela hemmet. Och orkidéerna vid fönstret har aldrig blommat så fint.
 
Sen började grannen hosta. Och kvälja. Jag har kommit fram till att det inte är enbart cigaretterna som får henne att hosta så. Istället för att vara en omtänksam granne och erbjuda te, och (gammal) hostmedicin vi har över från förra året, kan jag bara tänka på en sak. Att slå henne hårt i skallen.
That oughta shut her up.
 
                                            

Att bry sig

Jag stör mig inte på att grannen under oss spelar för hög musik. Jag stör mig på att hon har sån usel "musik"-smak.
I couldn't give a fu#k att hon röker. Jag avskyr bara att hon gör det inomhus och att röken tar sig in till oss.
Jag bryr mig inte ett skit om att hon hostar sönder sina lungor varannan minut. Jag hoppas bara hon inte har lunginflammation då risken att vi smittas skulle vara stor.
 
Idag håller jag andan varje gång jag ska genom trapphuset. Jag bryr mig om min familj.

Thanks Dear

Jag: Åh satan!
Max: Vad hände?
Jag: Nej, det är lugnt jag är bara klantig.
Max: Det gör inget.
 
Nejdå, jag förväntade mig inte att han skulle säga "Nej det är du inte alls gullet."
 
Antingen lyssnade han inte alls på vad jag sa. Eller så tycker Max att jag är en klantskalle och har lärt sig acceptera det.

Dagen efter

Det här, mina vänner, är enda anledningen till varför jag inte äter allt på en och samma kväll. Nu har jag något att se fram emot! Aw yeah!!

Desperat tjej söker bög

Halloween närmar sig och kostymen är redan beställd. Allt som behövs nu är ett rött hårband med rosett och spolar. Fine, det går att hitta i Kalrksrona under en timme. Sen ska jag även orka rulla håret. Men jag blir trött bara av videon. Hur långt tid tar inte detta?
 
Så finns det en bög därute som har lust att komma förbi ett par timmar innan själva utklädnaden, vore det jättesnällt. Mina sista slantar går åt frisören som ska klippa och färga håret. Däremot kan jag betala den supersnälla bögen med nybakade cupcakes eller brownies. Hade betalt med Ricky Martin, men det är lättare att baka än att få tag i honom.. Jag har trots allt inget som lockar
 
Vid intresse maila mig eller lämna kommentar!

Jag vill inte ha en hårig mus

Men Aslan vägrar lyssna. Ska vi behöva gömma den innan vi lägger oss? Och varför väljer han att bada, och sova vid datamusen jämt? Tror jag håller mig till laptopens mus framöver. Den är i alla fall skyddad under natten.
 

Det man inte vet...

Under senaste chatten med familjen fick jag bevittna när kusinens hund slet av svansen på ett gosedjur i hemmet. Var det hundens tuggleksak? Eller ungarnas favorit? Who knows?
 
Men Erika kan andas ut. Jag tar med mig den mörka hemligheten till graven. Kanske märker dem inte ens att lejonets svans är borta. Familj ställer upp för varandra. Även om det innebär att dölja vissa saker från några av dem.

Cable Guy

Kikar in Cable Guy as we speak. Tyckte det vore bra att se den igen, med fokus på själva handlingen, till skillnad från senast. När jag var 12 år var jag tokig i Matthew Broderick. Han var het i mina ögon. Så.. jag spanade bara in honom under hela filmens gång. Likaså bland andra Godzilla och Inspector Gadget. Det var en helt annan filmupplevelse då.
 
Hursomhelst, så verkar filmen inte vara lika rolig som förväntat. Men den duger. Jag skrattar. Matthew är inte längre en pudding. Vad jag anser i alla fall.
 
 
Over and out!

Tomato tomata

Tidigare idag träffade jag Petronella. Efter en vecka i Turkiet. Tänkte föreslå solarium, men hon är inte lika vanilla som jag. Nåväl.
 
Planen var att träna tillsammans lite ikväll, men det blev en runda på stan och äppelkaka med vaniljsås istället. Men vad är skillnaden egentligen? Imorgon väntar bodypump en timme. Vi ska bli galet biffiga. Nästan i alla fall.
 
Över till annat än bloggen nu: Pizza, vin, sen videochatt med släkten på andra sidan pölen. Ett bra avslut på denna dag.

Definiera beroende

100 omgångar på nästan två veckor. Vad säger ni, behöver jag en intervention, eller är det okej så länge jag inte spelar om pengar?
 
 

"Från Vidsel till vigsel"

För att citera marskalken. Fanken att jag inte kom på det!
 
Jag har inte bloggat på hela tre dagar. Märkligt kanske ni tänker. Det är ju ett måste i min vardag. Däremot finns det saker i livet som jag anser vara viktigare. Som jag är mer beroende av. Kärleken bland annat.
 
Max hade varit i Vidsel med jobbet i en hel vecka. Fredagen lades därför ned till att piffa till lägenheten, inte minst mig själv. Och laga mat till Max. Bjuda på en fin middag och chilenskt vin. Eller supa honom under bordet, som det också heter. Jag försöker dock låta finkänslig. I don't kiss and tell.
 
Lördagen bjöd på ett bröllop. Cata och Anders. Vackert, rörande, och en helt fantastisk dag i överlag. Blir vårt tredje bröllop på två år.
- Känn ingen press Max.

RSS 2.0