Västerås

Jag har anlänt, solat och planerat lite mer inför vistelsen här. Imorgon ska jag på fika med min kära vän Erika och jag har mycket mer att se fram emot!

Hoppas jag kan träffa många av er vänner, jag har all tid i världen, ja under ett begränsat antal dagar, men ni fattar ;)


[Slänger in en gammal bild som brunett, de har inte så nytagna bilder på sin dator]

00:43

Några super skallen av sig, andra gökar eller sover vid det här laget. Jag däremot sitter som en riktig datornörd med laptopen i knäna framför tv:n pga att jag inte kan sova. Sova vid midnatt redan, är jag 21 eller 65?
Max har nämligen nattvandringen på Hjorthöjden just nu och vi har precis vaknat upp från catnap #2 efter en mysig kväll ute.
Han ska troligtvis vara hemma så tidigt som två. Jag är ändå inte trött, men jag har märkt hur jag på sistone blivit mer beroende av honom än vanligt. Det har kommit till stadiet då jag inte kan sova utan honom. Ganska omöjligt faktiskt.

Får se vad jag hittar på nu. Kan jag vara så desperat att jag loggar in på facebook? Har redan gjort det två gånger den här månaden.. men någon därute kanske är vaken. Fast jag vill inte skicka drinkar eller nallebjörnar fram och tillbaka eller spela något spel som farmville, bara prata - eller chatta är korrekta uttrycket. Vad är det för fel på personlig kontakt, eller om inte möjligt, telefonen?

Innan jag överväger det ska jag dränka min finne i sprit, det ska tydligen hjälpa. Den stora skall bort i alla fall, den lilla syns knappt. Kollar man däremot snabbt på mig ser det ut som jag har en såndär punkig dubbelpiercing under munnen. Fördjävligt alltså.

Stinky Princess

Sprungit fram och tillbaka till tvättstugan, diskat och städat förfullt. Max har bara halvdag idag och borde vara hemma vid ett. Igår föreslog han att vi kan gå ut på en fin restaurang i Karlskrona ikväll. Så min plan är att hoppa in i duschen direkt efter tvätten och göra mig fin. Kom och tänka på att jag gått omkring osminkad hela veckan. Men sambon tycker tydligen jag är söt tom när jag sover.

Max: Du sov där som en liten prinsessa. Du var så söt...
Jag: Aw, vad gullig du är
Max: ... och luktade illa.

Han är för underbar eller hur? Det jag inte fattar är att vi tar munvatten varje kväll innan vi lägger oss, men det håller inte ens under 6 timmars sömn.

"Kommer du från Finnland?"

Vaknade med en jättefinne i måndags och den är fortfarande kvar. Max säger att det är som Chris finne som tvingade honom till att begå brott och hotade honom. Tur att talande finnar inte finns på riktigt...

Varför klämmer jag inte bort den kanske ni undrar? Jag har aldrig gjort det förut, såg en sponsor på kanal 5 för länge sedan där de visade i slow motion hur det ser ut, så jag kör istället på den tillfälliga lösningen; concealer. Den täcker dock inte jättebra, och vi ska på kalas hos Victor och Anna i helgen. Hoppas den försvinner snart.

13 dagar

Drygt två veckor i Västerås. Det finns så mycket jag vill göra! Kommer kanske inte hinna träffa alla den här gången heller, men vi får se hur det löser sig. Hittills har jag planerat fika, solning och eventuell utekväll. Givetvis ska mamma också firas på sin 50 års-dag!

Fem dagar kvar tills Max beger sig till övningen i Luleå och jag till Västra Aros, som det förut hette. (Hörde det på vem vet mest, man försöker memorera allt för att framstå smartare, det gör i ala fall jag..)
Ibland känns det verkligen som jag lärt mig mer från tv:n än jag gjorde i skolan. Family Guy däremot är inget att förlita sig på när det gäller historia, ni som följer serien vet vad jag menar.




Nu ska jag baka något till min käraste och sen är det kanske dags att jag börjar packa lite!

Snowflakes

Rena snöstormen här i Ronneby. Skulle ut och testa hans kamera åt honom men vädret säger emot. Jag är dock inte minsta förvånad, det är alltid kallt på min födelsedag. Är det inte slask, snö eller regn har det tidigare varit oväntade prover i skolan eller jobbiga läkarbesök.

Men vädret är inget problem. Just nu far två saker kring i huvudet på mig:

1. Är det för konstigt att baka åt min pojkvän idag?, i och med att han planerar att köpa hem tårta till mig? Jag har fått bak-sjukan, kan inte sluta! Jag älskar honom och vill att han ska komma hem till en doftande lägenhet och skämma bort honom.

2. Vår toalett är läskig. Den här lägenheten har inte varit renoverad på Gud vet hur länge. Att vår kyl ibland spinner som en katt, eller surrar som ett bi har vi vant oss vid. Nu knakar toaletten till som om den kommer spricka eller lossna från golvet vilken sekund som helst. Den är real old, spolknappen ska dras uppåt inte nedåt som de senaste modellerna. Högt olämpligt att vara tjej nu, vi kan ju inte stå...

21

Idag är man 21 år gammal och jag har redan haft de "viktigaste" födelsedagarna. 10 är speciellt i USA, 15 år var man byxmyndig (fast seriöst, alla väntar inte - varför vänta när ett bra tillfälle dyker upp? FYI jag var inte en sån slampa lovar) när jag blev 18 kunde jag köpa lättöl i butiker och förra året invigde jag mitt köp på systembolaget!


Nästa speciella födelsedag är när man blivit 50. Men det är ett bra tag tills dess. Jag har mycket tid att ta vara på ungdomen!

Teckenspråk

Igår hade Max en dröm att vi satt och käkade på thairestaurangen vi var på förra helgen. Tydligen hade jag munnen full med mat konstant att jag kommunicerade med teckenspråk. Borde jag ta det som en vink? Min mun är aldrig stängd, antingen äter jag, pratar eller något sånt.

(- OFAN kvinnan som gör rösten till Barts lärare är med i Magnum PI. Man hör det i rösten direkt. Kika in på 6:an om någon Simpsons-nörd ser det här.)

Nu ska jag sköta om hemmet som den sanna housewife jag är. Vi höres!


Homersyndrome

Gokväll! Hoppas ni haft en hittills härlig helg! Igår var Jenny och André på besök, lika trevligt som alltid :)

Idag har älskling och jag bara tagit det lugnt, som om det vore en söndag. Käkade pizzarester till brunch, myste och kollade på Simpsons. Nyss käkade vi hamburgare (big surprise!) med bacon, jag sa ju att vi skulle bli onyttigare! Men ja, det var ju värt det, så har vi faktiskt tagit en promenad runt sjön - över en timme, så vi hade redan bränt kallorier.



Nu har Max kommit ur duschen och det är dags att förbereda två hamburgare till. Ha det bra!

Fjortisarna

Jag glömde lägga in videon igår, här ser ni med era egna ögon hur patetiska de är.


Klumpeduns

Häromdan tappade jag mobilen (igen) och det slog mig inte först några timmar sedan att jag inte har alla mobilnummer kvar. Vissa fanns sparade på mitt sim-kort sedan långt tillbaks när jag hade min SonyEricsson.

Ni som gett mig era nummer mellan ca ett år och någon månad sen, kan gärna sms:a eller maila era nummer, så sparar jag dem på sim-kortet direkt, för vi alla vet att jag kommer tappa den igen. Frågan är bara när.

 Jag kan vara riktigt klumpig av mig ibland och det vet Max, han skaffade försäkring till mobilen när han köpte den.

FYI, så var jag jätterädd om den från första stund, jag fick mobilen i födelsedagspresent förra året och vill ha den ett bra tag framöver. Tror dock att jag "bara" tappat den fyra gånger på ett år!


Slow Dummy

Igår satt vi och kollade igenom dumma jänkares bloopers på fiske, där vi hamnade på ett klipp med två okunniga fjortisar som var med i "Vem vill bli miljonär" och hade svårt med första frågan - de hade inte den blekaste aning om vart Skåne ligger! Det var helt vansinnigt, hur kan de ens stå ut med sig själva?

Jag: Fan, man blir nästan dummare bara av att se på det här!
Max: Är det verkligen möjligt?

Visst är han för söt?
- Det tragiska är att jag var så insatt i videon att det tog nästan två sekunder tills jag reagerade och han skrattade och ifrågesatt om jag fattade skämtet.

17 februari

Jag väntar ett väldigt viktigt samtal och igår sade dem att det skulle vara någon gång mellan 10-17.00. Jag börjar bli galen, känner mig som Homer när hans bil stod felparkerad vid World Trade Center och han behövde vänta på parkeringsvakten. Jag slutade inte leva bara för att jag väntar samtal, jag har precis tvättat, men törs inte dricka för mycket vatten, för det är ju så typiskt att samtalet kommer när man inte kan svara, eller hur?

Borde käka lunch snart, men är bara sugen på choklad. Kan bero på att jag är en Smith, eller att demonveckan närmar sig. Nu när jag tänker efter blir jag arg på minsta lilla, så det lutar mer åt det sista. Men jag är tvungen att fixa ihop något. Och när faaan ska de ringa egentligen, jag kan inte ens duscha tills de hört av sig och jag luktar tvättmedel. Bäst att de riner snart.
(långfingret är inte riktad mot er, bilden togs på Utö när vi inte hade någonstans att sova, man blir lite vansinnig efter ha varit vaken över ett dygn.)

Get out of my head, man!

Igår satt vi och kollade på nyheterna, där en reporter såg lite "feminin" ut. Han är gay, tänkte jag samtidigt som Max lutar sig mot mig och viskar "Tror du han är bög?". Det var inte en sådan uppenbar gay utseende han hade, utan lite tveksamt som: är-han-kanske-bara-en-riktigt-glad-kille-med-ljus-röst-snubbe.
Det ska tydligen ta hela fem år tills man verkligen känner någon, vi har varit tillsammans nästan två år och han känner mig för väl ibland och vet vad jag tänker, när jag tänker det.


En hjälpande hand?

Har precis avnjutit ytterligare en chokladboll och inväntar älsklingens hemkomst med lite Simpsons. Han hittade ett jobb till mig som jag sökt till. Idag efter lite viktiga och även onödiga hushållsysslor samt en ovanligt lång dusch har jag tröttnat på att ha massa tid över. Vart finns alla HEltidsjobb?
Jag är väl medveten om att Västerås är kanske fem gånger större än lilla Ronneby och har mer jobb men ändå. - Kalla mig corny, men jag väljer kärlek över jobb. Hellre två mindre bra deltisjobb och vakna bredvid min partner varje morgon, än att bo kvar i gnällbältet långt ifrån honom och ha ett heltidsjobb inom vården.

Jag tänkte lite såhär spontant, om någon västeråsare kan försöka lägga in ett gott ors åt mig till er chef, så kanske jag kan vikariera i 13 dagar. Om någon blir sjuk från ingenstans så kan jag ställa upp! Vård, försäljning vadsomhelst. Spread the word!

Three special words


Alla Hjärtans Dag är en underbar dag! Max ser det som en ganska vanlig dag, då parets egna kärleksdatum är den speciella. Jag skulle inte göra någon jättestor grej av det, jag gjorde mig bara lite fin, skickade ett kärleks mms där jag skrev varför och hur mycket jag älskar honom och bakade för honom. När jag kom hem efter att ha slängt soporna (där förstörde jag den romantiska berättelsen) kommer jag hem till choklad och blommor! Trots de underbara dofterna och de gudomligt goda chokladen var det bästa alla gånger vi höll om varandra och att höra "Jag älskar dig!" Man får inte nog av att höra, eller säga det till sitt livs kärlek!

14 februari

Godmorgon på er! Eller förmiddag borde jag kanske säga, men jag har inte varit vaken mer än två timmar..

Sökte nyss jobb på arbetsförmedlingen. Vill kunna lägga ned mina två deltidsjobb och ha ett heltidsjobb, där jag jobbar som vanligt, sju dagar i veckan. Jag har för mycket tid över.
Trots det sökte jag ytterligare ett deltidsjobb. Vad det är jag i så fall skulle sälja är kanske inget jag skulle berätta för Max mamma om vi skule åka till Chile någon gång. Men mycket pengar per visning och det skadar inte ;)

Nu ska jag åka iväg till ett gym och kolla upp priser och sånt. Vi höres!

Coco

Detta hade jag till frukost imorse. Vad hände med Kellogg's Special K? Vi var och storhandlade igår och flingorna började ta slut, så det var dags att köpa mer och jag visste vilka som var godast (tur att de inte har lika stort utbud som i USA, hade stått där i evigheter i försök att bestämma mig!)
Dessa satt högst upp, nästan omöjliga att nå, men jag gav inte upp. "Försöker ödet säga dig nåt?" frågade Max när jag kämpade efter att komma åt dem. Kanske det, men jag skulle ha dem oavsett.


Gissa vad vi ska äta ikväll?


Bad ha(mburger)bit

Tidigare idag när jag lagade ihop något såg jag massa hamburgerkött i frysen. Varför hade de specialpris på de stora förpackningarna? Jag blir bara sugen!
Jag minns tillbaka på första gången vi gjorde egna hamburgare. Vi blev vansinnigt mätta efter EN - utan tillbehör - och kunde knappt röra oss. Numera äter vi två hamburgare var varje gång. Dessutom har vi diskuterat att man borde ha något tillbehör, inte nödvändigtvis pommes, men kanske klyftpotatis eller något som kompletterar. Vi äter hamburgare nästan varannan helg. Det börjar spåra ur totalt, men det är trots allt bara under helgen vi äter det. Och vi kommer säkerligen inte överskrida två hamburgare...
 - vem fan försöker jag lura? Dem blir allt godare för varje gång, snart trycker jag väl i mig fem hamburgare.

Casper här

Finns inte mycket snö kvar här i Ronneby.
- Ris för att jag numera är det vitaste i stan..
- Ros för att våren kanske är tidig i år!

Jag är i Västerås den 28:e, den som vill haka på till solariet är det bara höra av sig. Jag har inte solat solarium i Ronneby pga två anledningar: Jag har klaustrofobi och får panik att sola ensam utan sällskap. Sen visste jag inte ens att man kunde sola här förrän någon vecka sedan.
Med andra ord har min hud inte fått någon sol alls sedan september när jag solade sist. Jag ska sola fyra gånger minst när jag är i gamla gnällbältet. En halvtimme per gång. Hör av er, jag vågar inte sola själv som sagt.

Jag får väl se det på den LJUSA sidan; blir det strömavbrott igen lyser jag upp lägenheten.



De är svartvita för att förvarna er. Ni kommer se före- och efterbild efter jag solat. Be aware!


Blow Job?



Ni vet Bueno reklamen? Bara jag som tror de ska avsluta "You needed to do your hair, and decided on a blow...." JOB? Handen på hjärtat nu, jag har sett reklamen x antal gånger, men tror alltid de ska säga BJ istället för "blow dry"
Det låter osammanhängande, i och med att det inte vore bästa sättet att styla håret med (ni som har pojkvänner, eller ni oskulder som sett Den där Mary, vet vad jag menar)

Oreoestrellahamburgare......

Hej på er! Visst suger min updatering? Jag är väl medveten, men som jag misstänkte innan jag flyttade så förstod jag att det så skulle ske. Jag bloggar dock så fort jag får tid över.

Helgen var ritkigt trevlig! I lördags hade vi parmiddag och bjöd över André och Jenny. God mat och dryck, sedan bar det av till bowlinghallen. Efterfest hemma hos oss, vilket satte sina spår morgonen därpå. Eller så var jag fortfarande lite berusad när vi vaknade.

Vilket fall så hade man den där typiska neddränkta, flottiga suget man brukar ha en sådan morgon.

Jag: Älskling?
Max: Ja?
Jag: Levererar pizzeriorna hem i Ronneby?
Max: Nej, det tror jag inte. Vi kan åka och köpa sen, men först måste vi äta frukost.
Jag: Okej, vart är chipsen?

Hela söndagen gick åt att äta - kontinuerligt. Vi kollade på filmen Bolt också, men slutade aldrig äta för det.

 Någon kände sug efter att skriva kuk på en post-it natten till söndagen. (Nej, det var inte jag - när jag klottrar på en post-it brukar det vara Simpsons figurer.)

Bara jag som får ont i munnen&halsen av att suga för mycket?


Näringsfattig, men bra och snabbt om man har bråttom. Däremot får musklerna i halsen ta smällen. Vem orkar rulla upp allt på gaffeln, går fortare att suga enligt mig.

Här har ni den

 Tur att fotot inte blev lika skarp som när jag först såg den, man ser knappt babyhåret! Ögonen däremot skriker som om världens öde vilade på mina händer. Så kändes det då i alla fall.

3 februari

Hann aldrig blogga igår pga massa hemmafrusysslor om man nu får säga så. Att storhandla i sig tog över en timme, sen kände jag mig som Marge och upplevde Road Rage mot två trafikanter. Hur länge har jag haft körkort? Någon vecka bara och jag stör mig redan på andra.
Hursomhelst så måste jag iväg och hämta mitt körkort. Lite orolig är man över fotot, jag hann inte välja vilken jag ville ha, datorn valde på mindre än två sekunder. Mitt babyhår stack upp som Alfalfa och min nervositet lyste igenom mer än alla människor i Homers mage, som han åt när han blev en grön jättekannibal i ett avsnitt, innan de fräste sönder dvs.
 Ni får se den sen. Kanske.

Kåte fan

Det började bli sent och filmen vi kollade på närmade sitt slut, då Max fick ett konstigt sms från ett nummer han inte kände igen;

"Jag har blivit erbjuden penetration. Vad är det? Ska jag tacka ja till det?"

Vi blev allför nyfikna på vem det var och sökte på datorn. Någon kåt, okunnig fjortis (antar väl att det lika gärna kunde vara en ung bög...) från Stockholmstrakten. Max tyckte att vi skulle svara för att jävlas, men sen ändrade han sig. Fem minuter senare får han: "Du är allt en riktig clown"

Vi har nog alla fått konstiga sms från ett okänt nummer förut, men det där slår nog alla dem jag sett.

RSS 2.0